Freek Bartels: ’NPO-kijkers vonden mij autistisch’

Freek Bartels werd dankzij de NPO 1-show Op Zoek Naar Joseph een bekende Nederlander, maar zou zo’n show nu nooit meer hebben gedaan. Dat vertelt de musicalster in de Volkskrant. Bartels kreeg veel negatieve reacties op zijn optredens. “Hoewel ik onwijs veel heb gehad aan het programma Op zoek naar Joseph, zou ik het nu niet meer doen. Ik besefte toen nog niet de impact van tv en hoeveel mensen naar zo’n programma kijken“, zo vertelt de musicalster in de krant.

Hij wist niet wat hij over zich heen kreeg. “Op internetfora werd gezegd dat ik autistisch was, omdat ik grote ogen heb en kennelijk nogal kan staren. Met de komst van sociale media is het commentaar nog genadelozer geworden, dankzij Twitter kan iedereen nu over je heen kakken.”

Zelf doet Bartels ook volop mee aan sociale media. Hij heeft bijvoorbeeld een Instagrampagina. “Iedereen laat natuurlijk de mooiste versie van zichzelf zien op sociale media. Maar ik denk wel dat mijn generatie er anders in staat dan de pubers van nu, die soms echt geloven dat de wereld perfect is.”

Als Instagram morgen ophoudt te bestaan, denk ik niet: shit, ik kan niks meer delen. Maar er zit natuurlijk wel een vorm van ijdelheid in.”

Het Volkskrant-interview met Freek Bartels kunt u lezen via Blendle.

Foto: Avrotros

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen