Fabienne nam zelf ontslag bij RTL: ‘Te commercieel’

Fabienne de Vries koos er in 2005 zélf voor om op te stappen bij RTL. Ze vond de programma’s van de zender te veel doorspekt met commercie. Dat vertelt de presentatrice in Veronica Magazine. De Vries brak als presentatrice door bij muziekzender TMF, dat in 2011 ophield te bestaan. “Mijn droom de nieuwe Linda de Mol te worden maakte steeds meer plaats voor een behoefte aan inhoud. Maar daar had ik, door TMF, een te commercieel imago voor“, legt de presentatrice uit.

Daarna stroomde ze door naar RTL. “Maar een echte doorbraak bleef uit. Er was geen duidelijke visie op ‘wat gaan we met Fabienne doen.’”

Ze deed programma’s als Straat op Stelten en Fear Factor. “Uiteindelijk kwam ik terecht bij RTL Woon & Klusmagazine. Dat heb ik niet altijd met veel plezier gedaan.”

De Vries wilde inhoudelijke televisie afleveren. “De gesprekken die ik met de kandidaten had, haalden zelden de uitzending, de sponsor stond voorop. Ik kreeg de kans niet om te maken wat ik wilde maken. Toen heb ik mezelf aangekeken in de spiegel en me afgevraagd: waarom doe ik dit?

Ze ging op gesprek bij RTL. “Daarna belde ik mijn moeder: ‘Ma, volgens mij heb ik zojuist ontslag genomen.’ Ja, wat doe je dan? Er brak een oriëntatieperiode aan.

Sindsdien is ze actief als trainer voor mensen uit het bedrijfsleven. “Het gaat lekker. Maar als de tv belt met het juiste voorstel, zeg ik geen nee.

Foto: Woon & Klusmagazine, RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen