Den Haag kritisch over escaperoom-show NPO 3

Lauren Verster ligt opnieuw onder vuur. Na haar fel bekritiseerde NPO-reis naar Ibiza, waar ze zichzelf even goed ging uitvinden, komt ze nu met een show waarin BN’ers moeten ontsnappen uit een XL-versie van een escape room. En dat is belastingverspilling, vinden ze in Den Haag. Jan Paternotte van D66 wijst erop dat onderzoeksprogramma’s zendtijd moeten inleveren. “Maar er is wel ruimte voor tv waarin bekende Nederlanders in escape rooms moeten spelen?“, zegt hij in het AD.

Mediawoordvoerder Paternotte heeft het idee dat er verkeerde keuzes worden gemaakt in Hilversum. “Dat baart me zorgen. Ik ben niet tegen een beetje amusement, maar we betalen geen belasting voor programma’s die ook bij een commerciële omroep passen“, zegt hij.

Ook VVD-mediawoordvoerder Dilan Yesilgöz, die het inzakkende RTL onlangs nog een hart onder de riem stak met een werkbezoek, is kritisch: “De VVD zou de wet scherper willen. De NPO moet focussen op educatie en nieuws. Pure amusementsprogramma’s, betaald door publiek geld, is niet de bedoeling.

De NPO herhaalt opnieuw dat het gebruikmaakt van de sandwichformule, waarbij luchtige tv gemixt wordt met inhoudelijke programma’s. “Zeker voor het bereiken van jongeren is die mix noodzakelijk.”

Foto: Nico Kroon/Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen