De Spa moet hét late-night-alternatief worden

Net5 begint in oktober met een groot project op de late avond: De Spa. Het is een soapserie die honderd afleveringen lang élke werkdag om 22.30 uur op tv zal komen. Ambitieus en spannend, maar Net5 hoopt op succes omdat de kijker op dat tijdstip vooral nieuws voorgeschoteld krijgt: er is Pauw op 1, RTL Late Night op 4 en Hart van Nederland op 6. “Er zijn dan vooral actualiteiten en talkshows. Soms ben je moe van al dat nieuws“, zegt hoofdrolspeelster Annette Barlo op pagina Privé.

Barlo hoopt dat mensen gaan kiezen voor dagelijks amusement op de late avond. “Gebeurtenissen zoals aanslagen neem je mee voor het slapen gaan, dat hebben heel veel mensen. En je gaat niet een hele Netflix-serie opstarten. Die duren vaak een uur en dan wil je er nog een zien. Dan is De Spa de uitkomst. Ik denk dat het heel goed kan werken.

De Spa heeft de kijker écht wat te bieden, want het brengt niet alleen maar drama, maar ook humor. “In de meeste soaps zit helemaal geen humor, alleen drama. Ik ben bevooroordeeld, maar deze serie is zo grappig. Er is ook drama, en een beetje whodunnit met gemeneriken en spanning.”

Het voordeel is ook dat er op de late avond veel mag, legt ze uit. “Het is dus niet zo dat we daarom met opzet van alles doen, maar er zit ook humor in qua seksdingetjes. Het lijkt wat dat betreft op Sex and the City.”

Collega Juvat Westendorp spreekt in de krant van ‘soap 2.0’, ‘met veel sexyness’. “Het zal echt wat toevoegen in het Nederlandse tv-landschap.

De Telegraaf bezocht de set van De Spa en doet daarvan verslag in het artikel ‘complete wellness nagebouwd voor nieuwe ’sexy’ soap De Spa’. Deze kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: Net5 met dagelijkse soapserie op late avond (augustus 2016)

Foto: SBS/Reinier Bergsma

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen