Claudia de Breij zesde en laatste Zomergast van 2017

Claudia de Breij is de zesde en laatste gast van Zomergasten 2017. Haar aflevering volgt na die met columniste Rosanne Hertzberger, burgemeester Eberhard van der Laan, psychiater Glenn Helberg, de Vlaamse acteur Wim Opbrouck en primatoloog Frans de Waal. Dat heeft de VPRO laten weten. De Breij ziet een droom uitkomen. “Volgens mij bedenk ik al vanaf mijn vijftiende wat ik zou laten zien als ik er ooit in Zomergasten zou zitten”, vertelt de cabaretière.

Ze vervolgt: “Nu ik éindelijk mag (ik probeer al jaren beroemd genoeg te worden om de eer te verdienen) zijn er een paar klassiekers van vroeger overgebleven waarvan ik nog steeds vind dat iedereen ze moet zien, maar er is vooral veel dat me recent heeft geraakt, in positieve of negatieve zin.”

Urenlang zal De Breij geïnterviewd worden. “Ik verheug me op drie uur lang met Janine Abbring praten over het leven en wat verder ter tafel komt. Verder ben ik al in keiharde commandotraining om ook bij de ontroerendste beelden niet te gaan huilen.”

Dit jaar werd de Oudejaarsconference van Claudia de Breij met lovende recensies onthaald. Ze is de eerste vrouw in de geschiedenis die de Oudejaarsconference live op televisie hield. Het was de zoveelste grote eer die haar de afgelopen jaren ten deel viel.

Momenteel werkt De Breij aan haar nieuwe voorstelling Nu die begin volgend jaar in première zal gaan.

Zomergasten begint op 23 juli op NPO 2. De laatste aflevering, die met De Breij, is op 27 augustus.

Foto: VPRO/Merlijn Doomernik

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen