Chris Zegers wil met megaflop Radio Gaga naar NPO 1

Chris Zegers wil met zijn programma Radio Gaga verhuizen naar vlaggenschip NPO 1, ondanks dat het eerste seizoen op NPO 3 in mei en juni niet verder kwam dan zo’n 100.000 kijkers. Dat heeft de presentator gezegd op NPO Radio 1. Samen met Eva Koreman reisde Zegers in Radio Gaga door het land om mensen te benaderen met de vraag: ‘Wat is je verhaal en welk nummer hoort daarbij?’ Bij ons werd het programma heel snel gemonteerd, maar het Vlaamse origineel is slow-tv.

Zegers geniet van het Vlaamse origineel. “Het is een ongelooflijk mooi programma zoals zij het hebben gemaakt en maken. Het zijn twee vrienden die elkaar al 25 jaar kennen en ook samen op het podium staan. Zij zijn het vier jaar geleden gaan maken en de eerste keer dat ik het zag werd ik gelijk meegenomen in het programma.”

Het is een krachtig format, aldus Zegers. “De kracht is heel erg dat we allemaal herinneringen hebben aan muziek en muziek je heel dichtbij herinneringen kan brengen. Als je dan naar bijvoorbeeld een bejaardentehuis gaat en mensen verhalen laat vertellen over hun leven, dan vind ik dat het heel erg kan raken als je daarin wordt meegenomen.”

De Nederlandse versie is veel gejaagder maar daar baalt Zegers niet van. “Ik ben heel ambivalent daarin. We maken het voor NPO 3 en voor BNNVARA. Daarvoor past het heel erg. Ik denk dat het goed is dat wij het op deze manier maken, omdat wij jongere kijkers willen aanspreken. Wij denken dat dit de manier is om het te doen.”

Zelf is hij echter veel meer van slow-tv. “Ja, als kijker absoluut.”

Moet het dan eigenlijk niet op NPO 1 worden uitgezonden? “Ja, daar ben ik het mee eens. Ik vind het dat het daar wellicht beter tot zijn recht zou komen.

Foto: BNNVARA, Annemieke van der Togt

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen