‘Chantal en Wendy verdienen bijna evenveel bij RTL 4’

Geplaatst op Sun 16 Jul 2017 om 11:14

Chantal Janzen en Wendy van Dijk verdienen ongeveer evenveel geld bij hun werkgever RTL 4. Dat meldt weekblad Privé, het grootste showblad van ons land, op basis van ingewijden. Janzen en Van Dijk, die eerder dit jaar een trouwshow presenteerden op de familiezender, worden gezien als de grootste sterren van RTL 4, ná tv-koningin Linda de Mol. Ze presenteerden eerder dit jaar samen de trouwshow Janzen & Van Dijk. En daar worden ze goed voor betaald.

Hoewel Janzen níet getrouwd is met de baas en Van Dijk wél, houden ze er volgens Privé een gelijkwaardig salaris op na. “Hoeveel Wendy bij RTL verdient, is niet bekend. Over inkomens wordt nog altijd gezwegen in het wereldje. Maar in de wandelgangen wordt verteld dat zij een vorstelijk salaris ontvangt van rond de 1,1 miljoen euro per jaar”, aldus het blad.

Van Dijk doet een hoop voor RTL, maar zeven keer het salaris van de premier ontvangen is geen kattenpis. “Critici beweren graag dat zij dit vette contract te danken heeft aan haar machtige echtgenoot.

Toch zou Janzen niet echt voor haar onderdoen. “Alleen al bij RTL zou Chantal een inkomen genieten van rond de één miljoen euro per jaar. Wat dat betreft staat ze ongeveer gelijk met collega Wendy van Dijk. Maar Chantal doet nog zo veel meer dan het presenteren van RTL-programma’s.

Zo was ze recentelijk ook te zien in een reclame voor wasmiddelen. “Wat Unilever hiervoor heeft betaald, is niet bekend, maar het zal zeker enkele tonnen zijn.

Privé verwacht dat het bezit van Janzen twee miljoen euro waard is. Haar man Marco Geeratz zou nóg meer verdienen dan haar. Ze rijden rond in een door hem gekochte Porsche van 234.000 euro.

Van Dijk wordt volgens Privé geschat op ongeveer vier miljoen euro.

Het Privé-artikel ‘Wie is het meest vermogend: Chantal Janzen, Wendy van Dijk of Bridget Maasland?’ kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: ‘Erland en Wendy verdienen samen 1,5 miljoen euro’ (vorig jaar)

Foto: RTL/Mike van den Toorn
30 Reacties op “‘Chantal en Wendy verdienen bijna evenveel bij RTL 4’”


 1. Andreas

  Het zal me een zorg zijn, zolang ze maar in Nederland netjes hun belastingen betalen.

 2. RTL-er

  Bij RTL weet iedereen precies wat deze meiden verdienen en is in ieder geval minder dan 1,1 miljoen

 3. RTL-er

  Wendy verdient wel veel meer dan Chantal.

 4. Marly van der velden Lover

  Kopieeren jullie nou alles van de roddelbladen?

 5. Jan

  Je mag best een mooi leven hebben als je veel geld verdient, maar wat een blaaskaak ben je als je in een auto van 2 ton rondrijdt terwijl er kinderen doodgaan aan honger in de wereld. Een auto van 2 ton is niet genieten van luxe, maar pure interessantdoenerij. Walgelijk: Chantal Janzen is in mijn achting gedaald.

 6. Syntax Error

  Roddelbladen als bron?

  Echt?!

  Wat een grap dit.

 7. Syntax Error

  Jan hou toch op man… als je het geld ervoor hebt waarom zou je niet in een auto van 2 ton rijden. Moet je dan in een simpele Ford Ka gaan rondrijden ofzo.

  Ga weg man!

 8. anonymous

  Die 1 miljoen zijn ze echt niet waard, ze worden
  uitgekotst door de kijkers.

 9. Zonder Naam

  Daarom zit Chantal ook bij Rtl ipv de Npo, terwijl ze duidelijk meer in huis heeft dan het presenteren van onbenullige rommel. Maar dan ziet Chantal haar bankrekening, en bijt ze zich er weer glimlachend doorheen.

 10. Syntax Error

  Je bent sowieso achterlijk als je je kapot gaat werken bij de NPO terwijl commercielen veel beter betalen.

 11. Mike

  Maken allebei alleen nog maar flutprogramma’s. En met de neergang van lineaire tv zal het voor deze tantes ook niet lang meer duren.

 12. Syntax Error

  Ach ja als je TV carriere teneinde is kan je altijd nog terecht bij Omroep Max.

 13. Laurens

  Afgezien van het feit dat het uit een rommelblad komt, zou Chantal in mijn ogen veel meer moeten betalen. Wendy is wat dat betreft toch vervangbaar bij alle talentenshows/Wie ben ik. Zeker nu ze zich niet meer als typetje inzet.

  Chantal is wat dat betreft meer allround.

 14. Laurens

  betalen= verdienen

 15. Koen

  Chantal doet meer dan Wendy, Wendy presenteert programmas waar zij een kleine bijrol in heeft: Wie ben ik? TVOH… terwijl Chantal grote shows heeft waar ze zelf ook wat aan toevoegt: DDD, .. Blijft slapen..

 16. Jubbetje

  Dan krijgt Chantal in feite meer als je alleen al rekent hoelang ze bezig zijn om de modderspatten op haar gezicht weg te schminken.

 17. omhoog gevallen

  Tjonge zitten we hier te zeuren over een paar kwaliteitsmedewerkers van de NPO die een klein beetje meer verdienen dan de Balkenende norm.

  En dan dit: Deze dames die echt niets maar dan ook niets kunnen , stompzinnige programma’s presenteren, geen 3 woorden normaal achter elkaar kunnen uitspreken. Alleen maar domheid en stupiditeit uitstralen en die verdienen meer dan 1 mio.
  Allemaal betaald door de reclames opgebracht door de niet nadenkende rtl kijker en ook ik zit hieraan mee te betalen omdat ik ook een kuipje becel koop.

  Droevige omhoog gevallen types die alleen een glimlach en gebakken lucht verkopen.

  Wanneer stopt die rot zooi van de CO en worden alle mensen weer wijzer en hebben meer plezier via de NPO.

 18. Daan

  Anouk Hoogendijk doet mee aan Expeditie Robinson.
  is de hele lijst al bekend Expeditie Robinson?

 19. piet

  Honderd euro is nog te veel voor de rommel wat uit gezonden wordt.

 20. X

  Niet zo gek als chantal, ik ben zo stiekem gemeen, in elk programma meedoet

 21. X

  Wil degene die onder mijn naam al de hele dag post hiermee ophouden svp. Heb nog geen enkele reactie gegeven vandaag. Het gebeurt meerdere personen, zoal Henk ll die een paar dagen geleden al heeft gezegd dat hij ermee ophield om deze site te bezoeken.
  Het niveau daalt ook met de dag.

 22. do

  Twee verwende nesten, die alles maar toegeworpen krijgen, en hun handen niet vuil maken.

  Op een dag worden ze ouder, zijn ze zo vergeten, ook heet je Wendy.

 23. Verwend nest

  @do. Tegen wie heb je het? Ik heet helemaal geen Wendy!

 24. Verwend nest

  “Op een dag worden ze ouder”. Ja, dat gebeurt inderdaad op één bepaalde dag. Dan word je zomaar ineens ouder.

 25. Klopt

  @Verwend nest Dat is de dag dat je je eerste kind krijgt.

 26. Verwend nest

  @Klopt. Klopt, ghehe. ;)

 27. Katja

  Really?

 28. Annoniemus

  Verdienen ?? Krijgen bedoelen ze zeker ??

 29. Oldnoskool

  En dan gaat Wendy haar broer (manager van Wendy) onderhandelen met zijn zwager Erland #RTL over het salaris van Erland zijn vrouw Wendy.😂

 30. Sven L.

  1,1 miljoen haha. Geloof er geen snars van. Van Linda is min of meer bekend dat zij het lijstje aanvoert met 1 miljoen / jaar. Albert Verlinde zat daar altijd direct onder met 900K.

  Ik denk dat beide dames niet meer dan 750.000 op papier hebben. Daar komen de schnabbels nog bij.

  Linda de Mol doet het beter; die casht gewoon via haar blad, internet-tv en content die ze ontwikkelt. Slimme vrouw, want ook zij begrijpt dat televisie ‘n keer ophoudt voor haar. Hoop overigens dat ze zich meer in de filmtak gaat storten, vind haar een prettige actrice (even afgezien van smaak/genre: acteren kan ze zeker wel in tegenstelling tot Van Dijk).

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.