Beau, Peter en Olaf maken gehakt van AD-moslima

Geplaatst op Fri 21 Jul 2017 om 9:42

Beau van Erven DorensPeter R. de Vries en Olaf Koens hebben donderdag in RTL Summer Night gehakt gemaakt van AD-moslima Hanina Ajarai. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Ajarai schreef in het AD dat ze geen emotie voelde bij de honderden Nederlanders die zijn omgekomen bij de MH17-ramp, maar wél huilde om de hersenschade van Ajax-speler Nouri. “Leg mij eens uit waarom je zo’n column schrijft, want je kwetst natuurlijk heel veel mensen ermee?“, begon Beau.

Ajarai: “Om te beginnen is het niet mijn bedoeling om mensen te kwetsen. Ik wilde het wel opschrijven, omdat ik dat gewoon heel eerlijk wilde opschrijven en op zoek gaan naar antwoorden waarom dat gebeurt. Ik ben om te beginnen niet iemand van collectieve rouw, zo iemand ben ik niet. Maar het trof mij dat ik wel om Nouri moest huilen en treuren en er de hele tijd mee bezig was.”

Je mag alles denken – we zijn in een vrij land – maar waarom zou je het opschrijven, terwijl je weet dat er zo veel mensen gekwetst worden?

Dit is natuurlijk wel wat er in mij omgaat. Ik vind dat ik dat moet durven opschrijven.”

Verklaar dan waarom het in je omgaat. Heeft het iets te maken met jouw Marokkaanse identiteit?

In het stuk probeer ik dus antwoorden te vinden op de vraag waarom dat met Nouri zo hard binnenkomt bij mij en waarom dat niet met de MH17-ramp was gebeurd.”

Welke conclusie heb je dan getrokken?

Ik kom er niet helemaal uit, maar ik denk misschien dat ik me heel erg vooral kan, ehmm…”

Kan verplaatsen in die moeder?

Ja, maar ik weet het niet zeker.”

Maar in het vliegtuig zaten ook allemaal kinderen.

Nogmaals: ik heb er niet echt een antwoord op gevonden. Ik weet ook niet hoe het werkt. Waarom het een je hard grijpt en het ander niet zo. Hetzelfde geldt ook voor waarom de ene aanslag je wel iets doet en de ander niet.”

Het gaat niet alleen om de nabestaanden, maar ook om ons. Het gaat om een heel land.

Oké.”

Had je dat niet door toen je het schreef?

Nogmaals: dit is iets wat mij dwarszat, wat bij mij vragen opriep. Dat wilde ik gewoon zo eerlijk mogelijk opschrijven in de hoop dat mensen met een verklaring kwamen.”

Olaf Koens, die als verslaggever van RTL Nieuws aanwezig was op de rampplek, begreep niets van Ajarai: “Ik moet me heel erg inhouden. Je weet niet wat je hiermee aanricht bij heel veel mensen. Ik ben nog gewoon een journalist. Ik was erbij, heb alle ellende gezien. Je mag denken en opschrijven wat je wil, maar ik snap niet dat je zelf denkt dat het door de beugel kan. Het is smakeloos en het doet zo veel pijn. Ik ben er in de afgelopen drie jaar achtergekomen hoeveel pijn het doet in Nederland. Ik heb mensen leren kennen die daar familie zijn kwijtgeraakt en ik kon een heel klein beetje van hun verdriet voelen. Als je dat zo wegschrijft… Ik vind dat niet kunnen.”

Ajarai: “Maar dat is toch juist mijn punt: waarom voel jij dat wel en waarom voel ik dat niet?

Koens: “Omdat je je niet hebt ingelezen en niet hebt ingeleefd. Je hebt niet de tijd genomen om daarover na te denken.”

Daarna richtte Koens zich tot Beau. “Het ergste vind ik nog dat het zo veel aandacht krijgt. Een slechte column en het krijgt zo veel aandacht. Je geeft het veel te veel aandacht.”

Beau: “Dat is dan nu genotuleerd, zou Matthijs van Nieuwkerk zeggen.”

Daarna mocht Peter R. de Vries zijn zegje doen.

De Vries: Hoe heeft het Algemeen Dagblad hierop gereageerd? Hebben ze hierover vooraf of achteraf contact met je gehad?

Nee, zij laten mij natuurlijk vrij in wat ik schrijf.”

Ze hebben niet vooraf even gebeld of je zeker weet dat je dit wil?

Nee, als ik dat had gewild, dan is daar wel de mogelijkheid toe, maar…”

En hoe hebben ze gereageerd op de commotie?

Achteraf kreeg ik te horen dat zij door een nabestaande of een paar nabestaanden zijn gebeld dat ze dat heel erg vinden.”

Hoe reageren ze erop? Zeggen ze dan: ‘Sterke column’?

Nee, ik heb niets gehoord. Ja, het is ook vakantie, hè. Iedereen is op vakantie. De hoofdredacteur is op vakantie. Zij zijn niet in een positie om een mening over mij te hebben. En dan als ze een mening hebben? Het komt erin.”

Wat ik uit je column lees is dat je je zo met Nouri identificeert omdat je er een gezicht bij hebt en dat je bij die vliegramp met 298 slachtoffers geen gezicht ziet. Dan denk ik: waar ben je al die tijd geweest? Je werkt voor een krant die indringende portretten van de slachtoffers hebt gemaakt. Iedereen kent ook wel iemand uit zijn woonplaats of omgeving die slachtoffer is geworden. Hoe komt het in hemelsnaam dat je daar geen gevoel bij hebt?

Die portretten heb ik gelezen, maar nogmaals: waarom komt het niet zo hard binnen als bij Nouri? We hebben daar geen antwoord op.”

Verontrust het je? Ik zou het namelijk wel erg vinden als ik heel achteloos zou doen over een bomaanslag in Baghdad of Istanbul, waar honderden mensen om het leven komen.

Maar we doen het wel.”

Dat doen we helemaal niet.

Koens besloot het gesprek: “De essentie is volgens mij heel simpel. Mijn ouders hebben mij ooit geleerd: als je ergens geen verstand van hebt, dan moet je er je mond over houden. Als deze vreselijke misdaad je niet raakt, dan heb je je niet ingelezen en dan moet je je daar stil over houden.”

Ajarai: “Ik blijf wel met die vragen zitten en ik vind dat ik die vragen mag stellen in die column.”

De beelden zijn te zien op de website van RTL.

Lees ook:
AD-moslima treurt wel om Nouri, niet om MH17 (gisteren)
AD distantieert zich van bizarre MH17-column (gisteren)
AD-moslima zegt sorry voor belachelijke MH17-column (gisteren)

Foto: RTL
80 Reacties op “Beau, Peter en Olaf maken gehakt van AD-moslima”


 1. Panda

  Ze maakte het allemaal nog veel erger met haar gestamel. Dat je een ander geluid wilt laten horen als krant prima. Maar hadden ze niet iets meer tijd moeten nemen voor de selectie procedure?

 2. Joran

  Wel lullig voor moslims: heb je eindelijk een columnist in een prominente krant, is het zo’n domme gans…

 3. B

  Thx voor het uitschrijven, ik had het gemist.

 4. Ano

  Dat het AD het zondermeer plaatst is logisch, die nemen ook zobder schaamte een treitervlogger in dienst.

 5. mark2

  Echt walgelijk! Als ik sou noteren wat ik bij dat domme wijf voel wordt het geheid niet geplaatst.. (En terecht) maar kolere… Wat een verschrikkelijk naar, dom, niet waard, wijf

 6. mark2

  *Zou

 7. M

  Daarna richtte Koens zich tot Beau. “Het ergste vind ik nog dat het zo veel aandacht krijgt. Een slechte column en het krijgt zo veel aandacht. Je geeft het veel te veel aandacht.”

  Beau: “Dat is dan nu genotuleerd, zou Matthijs van Nieuwkerk zeggen.”

  Valt Van Erven Dorens daar even door de mand: iemand wijst hem live op zijn verantwoordelijkheid en hij veegt het als een stofje van zijn shirt.

 8. HenkIII

  Deze mevrouw leeft niet mee met iets als dit waar Nederland om rouwt. Ze heeft helemaal niets met Nederland en Nederlanders Je zag het ook aan haar toen Beau een aantal dingen opsomde waarbij mensen zich verbonden voelen. Als het geen moslims betreft voelt zij dit niet. De beelden van de oorlog aan het einde vond ze wel erg omdat het hier wel om moslims ging. In plaats van dit gewoon toe te geven zat ze er maar een beetje om heen te draaien. Het erge is dat ze niet de enige moslim is die zo denkt en het zo voelt. Gelukkig zijn die anderen geen columnist bij een van de grootste kranten in Nederland. Als het AD nog een beetje geloofwaardig wil zijn dan wordt deze vrouw op staande voet ontslagen.

  Ze vertelde hoe het komt dat ze geen gevoel heeft bij de MH17 ramp en wel bij het toestand met Nouri. Die in mijn ogen beide erg zijn en totaal niet te vergelijken zijn. Waarom moet je je dit hard op afvragen in een column? Om er vervolgens om heen te draaien in een talkshow dat je nog steeds het antwoord niet weet. Terwijl ze het donders goed weet. Om de provoceren en de boel op te hitsen. Een gevaarlijke vrouw die terecht hard werd aangepakt door Beau, Olaf en Peter. Naar mijn mening mocht het nog wat harder. Deze mevrouw heeft niets te zoeken in een West Europees land als Nederland.

 9. Ronald

  M, Beau viel helemaal niet door de mand. Hij deed het zoals de afgelopen weken uitstekend. Dit had Humberto echt niet beter gedaan.

 10. Otto Groeneveld

  Ohohoh schijnheilig Nederland op zijn smalst. Ieder moslim mag mij een kaaskop en een tering Nederlander vinden, ja waarom niet. Waarom kunnen wij als schijnheilige Nederlanders wel alles zeggen en zij niet? Mark R de smerige psychopaat die staat te lachen als oma ligt te sterven in haar eigen stront. Wanneer hoor ik die hoerenloper Peter daarover? En die andere guppies met hun IQ van een liberaal wegkijkend poffertje. Achterbakse tering hufters dat zijn jullie allemaal.

 11. Otto Groeneveld

  MH17 interesseert mij geen TERING. Nou kom op schijnheilge liberale etterbakkies.

 12. M

  @Ronald Ik vergelijk hem helemaal niet met Humberto.

  Als je als talkshowhost wordt aangesproken op jouw verantwoordelijkheid voor ongewenste aandacht voor een onderwerp, val je door de mand als je dat afwimpelt door een andere talkshowhost te parafraseren.

  Goed, jij bent fan van Beau, dus je ziet dit niet.

 13. Otto Groeneveld

  Met getrouwde vrouwen neuken en zo gezinnen de afgrond in helpen, nee dan ben je een lekker gutmensch. Een grote schijnheilige etterbak ben je. Straks de volgende.

 14. Laura

  Geschikt als politicus.

 15. ome H

  ‘Als deze vreselijke misdaad je niet raakt, dan heb je je niet ingelezen en dan moet je je daar stil over houden.’

  Moet ik me eerst ‘inlezen’ in een ramp voordat ik er een mening over heb?

 16. Otto Groeneveld

  Als journalist eens een programma gaan maken over SA waar homo’s aan de lopende band worden vermoord, het is maar een idee. Nee lekker Poetin en Rusland zwart maken, ja je hypotheek moet betaald worden. Een achterbakse lul ben je, rot naar Frankrijk terug man.

 17. Otto Groeneveld

  Goh we vinden het allemaal zo vreselijk, als die enge mensen straks een zwerver op straat zien liggen lopen zij er met een grote boog omheen. Schijnheilige ettertjes.

 18. Beat

  @ome H

  Het is niet haar mening, maar haar gevoel!

 19. Ronald

  M, Ik vond de opmerking niet nodig maar vond ook niet dat hij het afwimpelde.

 20. Ronald

  ome henk, Wel als je er een column over gaat schrijven in een groot landelijk dagblad.

 21. Ted

  Ik stel voor dat het aantal geplengde tranen als t.z.t. Beatrix overlijdt, geldt als norm voor of je in Nederland mag blijven. Alleen als je deelt in officieel nationaal verdriet hoor je hier namelijk.

  / ironie-mode off

 22. Wolf

  Het land uittrappen .En dan onze Nederlands Indische familie leden voor gek zetten ook nog door haar ogen schuin op te trekken op haar walgelijke kop? Nou islamist ,ik ben TROTS erop dat mijn ogen mooi schuin staan!

 23. ox

  dat je niet meedoet met nationale rouw,klappen langs de snelweg,kan ik nog wel volgen,heb ik zelf ook niets mee,naar dat je helemaal geen gevoel hebt,bij het lot van deze mensen,kan ik niet volgen,teveel in je eigen bubble ofzo.

 24. Otto Groeneveld

  Laten we aan al die schijnheilige BN’ers voor stellen dat zij van de tonnen die zij per jaar krijgen zij minimaal een ton per jaar ter beschikking sgellen aan de nabestaanden. Goh het wordt opeens erg stil……

 25. Alex

  Olaf Koens is de held van deze aflevering.
  Beargumenteerd alles wat hij vindt en blijft heel genuanceerd in de discussie, ondanks dat het over zware emoties gaat.

  Een van de beste verslaggevers die RTL in huis heeft.

 26. Wolf

  Ze hoort in de keuken en hoort kinderen te baren en op te voeden. Schrijven is Haram voor een kop doek. Eigenlijk hoort ze met haar hoofd naar beneden van een minaret afgedonderd te worden op ze moet gestenigd worden tot Bl.o.e.de.ns. toe.Ga ik mee gooien.

 27. Marja

  Misschien heeft ze een lichte vorm van Asperger. Mijn zus heeft dat ook en wordt ook geregeld uitgemaakt voor gevoelloos (en achter haar rug ongetwijfeld voor nog veel meer). Het heeft heel lang geduurd voordat deze diagnose werd gesteld, ook omdat ze verder gewoon normaal functioneert. Ik vind het triest dat iedereen hier zo vol op het orgel gaat met hun oordelen. De vragen die Hanina Ajarai zich stelt in haar column, lijken heel erg op de vragen die mijn zus zichzelf stelde voordat de diagnose werd gesteld.

 28. Albert

  Heel Nederland moet het AD opzeggen….zo’n krant mag gewoon niet bestaan

 29. Henk II

  Hoe dan? Ajarai ,hoe dan?

 30. Ricq

  Ze had wel een heel onduidelijk verhaal, maar wat een hypocrieten aan tafel. Ze heeft gelijk dat er achteloos gereageerd wordt wanneer er vele doden vallen bij een aanslag in bv Bagdad.
  Dat kunnen ze dan wel ontkennen, maar het is wel zo.

 31. Primadonna

  @Ted

  Er wordt haar geen normen opgedrongen, zo vrij zijn we als land. Maar ze wordt wel terecht gewezen op het pure feit dat ze een gebrek aan binding en inleving heeft met de Nederlandse samenleving. En dan is het terecht dat mensen zich afvragen of je hier wel past.

  Haar hele houding komt over als een ongelukkige werknemer die totaal niets heeft met wat haar werkgever doet. Maar ze blijft er wel werken omdat ze weinig keus heeft en het geld oplevert, en dat is haar goed recht. Maar het is ook niet vreemd dat mensen zich dan afvragen, joh pas je hier wel tussen?

 32. Ted

  @Marja Ja, verhelderend, al dat geveroordeel van mensen die anderen aanspreken op gebrek aan medemenselijkheid.

 33. Satan

  Nu pas snap ik de PVV. sorry maar ik zit al jaren met oogkleppen op en heb een laag IQ. Daarom ben ik een Vara/PvdA lid en ben mee gaan doen in Hamburg.

 34. Marly van der velden Lover

  Gek wijf is het! een gevaar voor de samenleving!

 35. Don

  Die Peter R wordt steeds erger vind ik, kan die niet wat bij Ziggo gaan doen net als die ‘vette rookworst’ Jack van G.?

 36. kampie

  Marja
  Fri 21 Jul 2017 om 10:48

  was dit dan een vorm van selectieve gevoelloosheid? Had ze immers wel bij een marokkaanse slachtoffer

 37. vd Meers

  God, het is een moslima kom op bashen. Ik hoorde na de ramp in mijn omgeving echter ook veel van die geluiden. En dat waren allemaal blanken.
  Ik moet zeggen dat die ramp mij weinig deed, maar die voetballer ook. Waarom zou ik nou precies geschokt moeten zijn van mensen die doodgaan die ik niet ken? Omdat het toevallig een vliegtuig is die neerstort? ja het zijn er 100 of 200 tegelijk of zo. maar als je 2 weken mensen telt die met de auto om het leven komen heb je ook zo een getal. Net zo vervelend voor de nabestaanden, maar doet mij persoonlijk ook helemaal niks.

 38. Sabel

  Vd Meers, het gaat uiteraard meer om het massale en vooral dat het vliegtuig opzettelijk uit de lucht werd geknald.

 39. Wolf

  @ vd Meers. Dan ben je van hetzelfde laken een pak. Gewoon dom dus.

 40. Wolf

  En dan ook nog de zin beginnen met het ontheiligen van onze Schepper? Linksdom ben en blijf je. Ga maar rellen in Hamburg of vang maar gelukzoekers op bij je thuis, islamofiele angsthaas

 41. echtwaar

  Zoals ik gesteren ook al zei: er lijkt iets goed mis met de mentaliteit van moslims.

 42. T

  Ze stelt zichzelf en haar mening ten toon voor het landelijke publiek, en dat weet ze. Ga dan niet lopen janken als niet iedereen deze mening geweldig vind, en er kritiek op heeft.

  Dit gebeurt zo vaak met BNers, columnisten etc. Ze posten, publiceren er op los. Maar zodra het merendeel deze mening niet volgt en er kritiek op komt, zijn we “haters”, en “eenzame, gefrustreerde mensen die anoniem vanaf hun computer kritiek geven”. Nee, rot op. If you can’t stand the heat, get out of the kitchen.

 43. GBJ VAN DAALEN

  gewoon een k.twijf en dom als een gans met hoofddoek!

 44. Boeien

  Jezelf leren kennen doe je bij de psycholoog. Daarover ga je dan toch geen column schrijven. Jouw waaromvraag is niet van belang voor de lezers vd krant.

 45. Syntax Error

  AD Moslima?

  Heeft dat wijf geen naam ofzo?

 46. kampie

  vd Meers
  Fri 21 Jul 2017 om 11:18

  je moet er wel bij vertellen dat die omgeving de andere patienten van de inrichting waren.

 47. anna

  Nou weten we ook weer,

  Er zijn genoeg mensen die die hele Nordin niks kan schelen en de MH17 wel.

  Slechte zaak trouwens dat het AD haar niet behoed heeft voor wat ze nu over zich heen krijgt. Gaan we het daar nog over hebben?

 48. ICare

  Borderline Schizofreen, beperkt empathisch vermogen & narcistisch.

 49. anonymous

  Ik begrijp de onbegrip over haar niet.
  Als ik in het nieuws hoor over een zelfmoordaanslag in Irak, Syrie of
  Afghanistan doet dat mij ook niets meer.

 50. Momo

  De houding van deze vrouw verklaart wel waarom Europese moslims hier aanslagen plegen.

 51. Keever

  Opvallend dat er zo vaak wordt gezegd dat o.a. Marokkanen bij het minste of geringste de racismekaart trekken. Als ik de reacties onder de berichten over Hanina Ajarai zo lees, doen “echte” Nederlanders daar geen greintje in onder.

 52. Momo

  @anonymous, Ricq

  Nee, omdat het dagelijks gebeurt in die regio. Ga je dat nou echt vergelijken met Nederlanders zoals jij en ik die worden vermoord in een burgeroorlog waar ze helemaal niks mee te maken hebben?

 53. Marja

  @kampie Hoe het bij Hanina zit, weet ik natuurlijk niet, maar bij mijn zus werkt het zo: in sommige gevallen voelt ze wel medeleven en andere gevallen niet. Heeft niets te maken met of het mensen dichtbij of juist onbekenden zijn: daar valt geen peil op te trekken. Juist omdat de vragen die Hanina stelt in haar column me zo doen denken aan de vragen waarmee mijn zus rondliep voor de diagnose, vraag ik me af of zij met iets soortgelijks zit. En doen oordelen als die om 12.56 me pijn: hoe beperkt is je eigen empatisch vermogen als je zoiets roept?

 54. Domina

  @ Marja

  Mevrouw de columniste heeft een selectief empathisch vermogen.
  Kijk RTLSN van gisteren maar even in zijn geheel terug voodat je zomaar iets roept, domme muts!

 55. Marja

  Dag Domina. Heb ik je iets misdaan waardoor ik jouw scheldpartij verdien?

 56. Domina

  Ik ben de nieuwe debiel van deze site

 57. Domina

  @ Marja

  Als ik ga schelden, lees je wel iets anders.
  Kijk nu maar even de uitzending terug.

 58. Marja

  @Domina Ik laat me niet door iemand voorschrijven wat ik moet doen en zeker niet door iemand die begint met me uit te schelden.

 59. Domina

  @ Marja

  Dan lijkt het me handig om je mening voor je te houden, tenzij je beslagen ten ijs komt.

 60. Marja

  @Domina Wat jou handig lijkt, vind ik niet zo interessant.

 61. Domina

  Mijn vrienden noemen me niet voor niets Domme Ina. Mijn collega’s zouden dat ook doen als ik ze had en geen werkschuwe klaploper was!

 62. Domina

  @ Marja

  Je eigen onzinnige berichten wel?
  Blijkbaar ben je net zo zwakzinnig als je zus.

 63. Domina

  Mijn vrienden noemen me niet voor niets Domme Ina. Mijn collega’s zouden dat ook doen als ik ze had en geen werkschuwe klaploper was.

 64. Domina

  Mijn vrienden noemen me niet voor niets Domme Ina. Mijn collega’s zouden dat ook doen als ik ze had en geen wеrkschuwe klaplоper was.

 65. M

  Lips in het Parool: “Donderdag was er ineens #ophef over een AD­-column van Hanina Ajarai waarin ze schreef dat ze ‘geen seconde had getreurd om de slachtoffers van MH17’ maar wel om Abdelhak Nouri.

  Twitter ontplofte weer eens en Hanina schreef nog dezelfde dag een excuus, dat het nooit haar bedoeling was geweest nabestaanden van MH17-slachtoffers te kwetsen.

  Was daarmee de kous af? Nee, want RTL Summer Night moet ook worden gevuld”

 66. Kijker

  We blijven bezig. Gisteren “De gek van de dag”: Hanina Ajarai. Vandaag “De gek van de dag” Kees van der Staaij (‘In Nederland doodt de dokter je tegenwoordig’).

 67. kijker 2

  waarom al deze aandacht voor deze vrouw/ had ook een man kunnen zijn. vrijheid van meningsuiting heeft ook grensen. deze vrouw had niet zoveel aandacht moeten krijgen. Jammer voor het AD is dit norm en waarden.
  RTL Summer Night kijkcijfers!! jammer voor alle die zich door deze vorm van tv verdrietig en boos maar zeker teleurgesteld laten maken. alsnog een fijn weekend met lieve medemensen om ons heen.

 68. Marcel

  Beau bleef netjes en beheerst, hulde voor hem. Maar de meeste mannen liepen op eieren. Waarom?

 69. magere marc

  Koens is door zijn verslaggeving emotioneel betrokken geraakt en dus, logischerwijs, niet geheel objectief meer. Hij heeft wel een punt dat madame eea niet op hoeft te schrijven. A) omdat het hoe en waarom bepaald geen hogere wiskunde betreft, en B) omdat er inderdaad duizenden lezers zijn die persoonlijk getroffen zijn en dus echt slachtoffer zijn.

 70. Domina

  Ik ben de nieuwe debiel van deze site .

 71. Dulo

  Daar geef ik je gelijk in, Domina.

 72. Uhhh

  En niet alleen debiel!

 73. Otto Groeneveld

  Emotioneel bij betroken, pleur op man. Het enige waar die achterbakse BN’ers emotioneel bij betrokken zijn is hoeveel euries zij eind van de maand bij kunnen schrijven op hun dikke bankrekeningen. Emotioneel bij betrokken hahahhahah. Stappen over je heen als je ligt te creperen op straat, even snel de andere kant opkijken hoor.

 74. Breaking News

  Dit is het schoolvoorbeeld van falende integratie. Nouri, lees de Marokkaanse identiteit zit in haar comfort zone. MH17 was een Nederlandse tragedie. Hanina kan zich niet identificeren met het collectief verdriet dat ontstond na de vliegramp. Het is als een bomaanslag in Kabul, waar 45 doden vallen. Dan denken veel Nederlanders ook, jemig, wat erg, wat is de wereld ziek, en we gaan weer vrolijk door met waar we mee bezig zijn. Als er Nederlanders zijn die om dat nieuws een potje gaat zitten janken, dan mogen die zich melden. Het zullen er bar weinig zijn. Bij Nouri voelt Hanina broederschap, de emotie die Nederlanders ook voelen bij de MH17 ramp. De slachtoffers hadden onze broers of zussen kunnen zijn. Dat Hanina zich zo voelt komt omdat, en dat ligt niet aan Hanina, de integratie voor een groot deel is mislukt. Ik begrijp dat ze worstelt met die vraag.Ik heb er geen waardeoordeel over. Echter, omdat nu in een landelijke krant te ventileren. Ze had beter een afspraak kunnen maken met haar psycholoog. Dat had veel mensen veel verdriet bespaart.

 75. Peer

  @B News, treur jij ook wanneer hele dorpen in Afghanistan ”preventief” worden weggeveegd door onze jonens? Ben benieuwd…

 76. De schuld Van Vladimir Poetin

  Even voor de duidelijkheid. VVD,D66,CDA, PvdA vinden niet dat integratie is mislukt, dit even voor de VVD stemmers onder ons.

 77. Claire

  Hanina Ajarai vond ik zeer transparant en stelde zich de vraag waarom zij niets voeld bij de MH17 ramp. Ik stel het zeer op prijs dat ze zo open is. Wat zij zegt denken veel mensen en waarom zou je dat niet op mogen schrijven. De opportunisten staan gelijk klaar met hun burgermans dubbele moraal oordeel.

  Mij deed de ramp met de MH17 ook niet veel. Uiteraard vind ik het verschrikkelijk voor de slachtoffers en de nabestaanden rationeel gezien,maar emotioneel deed het me weinig. Dat geldt voor de meeste mensen, ook voor die opportunisten die de moraalridder uithangen.

  Ik heb verder niets met Moslims omdat ik van mening ben dat velen nog in de donkere Middeleeuwen leven en hier eigenlijk niets te zoeken hebben, maar deze dame verdient het niet om zo lullig afgebrand te worden omwille van haar openheid.

 78. Masini

  Peer Misschien moet je eerst gewoon even het hele stuk van breakingnews lezen voor dat je wat zegt.

 79. Anonymous

  @ Peer

  Wat daar wordt weggevaagd, kan hier niet meer naartoe komen.

 80. JasperV

  Wat een dom mens die Hanina, en daar wordt ze ook nog voor betaald door het AD!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.