Astrid Joosten viert elk jaar kerst met John de Mol

Geplaatst op Mon 17 Jul 2017 om 14:54

Astrid Joosten viert elk jaar kerst met John de Mol. Ze heeft al een kwart eeuw een innige vriendschap met de mediamagnaat. Dat vertelt de VARA-ster in De Mols biografie Graven In Een Rijk Leven, meldt Story. Nog altijd heeft Joosten iets uit te leggen als men hoort dat ze naar De Mol gaat. “Ik denk dat we inmiddels al vijfentwintig jaar Kerstmis met elkaar vieren. Ik hoor geregeld: Ben jij bevriend met John de Mol? Die heeft toch helemaal geen vrienden? Dan moet ik alleen maar lachen.”

De Mol staat niet bekend om een grote vriendenkring. Joosten daarover: “Hij heeft een vaste, trouwe vriendenclub, die geregeld samen dingen onderneemt. Zeilen, fietsen op Vlieland, wat dan ook. Overigens ben ik van die groep de enige uit het vak.

De miljardair is haar erg dierbaar. “John staat altijd voor me klaar en reageert binnen een uur op sms’jes. Trouw is belangrijk voor ons.”

Toen haar man nog leefde, ging Joosten altijd op vakantie met De Mol en zijn vrouw Els. Na zijn overlijden verkocht Joosten haar huis aan rockzangeres Anouk en moest ze weer op de rit komen.

Het eerste half jaar na Willems dood kwam ik zeker eens per week bij ze langs: eten, praten, slapen, ontbijten en dan weer naar mijn werk. Ik moest mijn nieuwe draai zien te vinden, dat was voor mij heel fijn.”

Foto: Annemieke van der Togt/BNNVARA
17 Reacties op “Astrid Joosten viert elk jaar kerst met John de Mol”


 1. Boris

  Wie sms’t er nu nog in deze tijd?

 2. Corrector

  @Boris: goede, inhoudelijke reactie op het artikel dat rept over vriendschap en de waarde van vriendschap bij een verlies.

 3. robb

  15.05 :Er zijn nu eenmaal mensen die altijd negatief zijn .

 4. G

  Boris is zo’n fijne begripvolle vent- love him!

 5. anonymous

  Waarom niet, John lijkt me best een sympathieke man,
  dit in tegenstelling tot Astrid, die ik erg kil vind.

 6. Anytime

  @Boris

  Ik. Ik verstrek mijn persoonlijke informatie niet graag aan infodieven als Zuckerberg die in hun vuistje lachen om de zoveelste boete voor het illegaal binnenharken van persoongegevens.

 7. Norvo

  Nou, dat verklaart dan ook waarom Astrid Joosten als NPO-boegbeeld toch een uitstapje naar RTL maakt voor Linda’s Zomerweek…

 8. mark

  Ik vind het wel leuk om te lezen dat er nog echte vriendschap bestaat want meestal lees je negatieve verhalen.

 9. erfgooier

  Dat hang je toch niet aan de grote klok Astrid??

 10. Tim20 MJ

  Dit boek is 2/3 jaar oud. Serieus, is dit nu nieuws?

 11. Panda

  @erfgooier: LEES. Staat in een biografie van De Mol. Dus niet iets wat ze zomaar aan de grote klok hangt.

 12. Marry Hens

  Uiteraard beschikt mediamagneet John de Mol over een plus en een min maar deze hardwerkende man heeft het hart op de goede plaats en de vriendschap en steun die hij de fantastische Astrid Joosten biedt, siert hem.

 13. De schuld Van Vladimir Poetin

  Het is niet mijn schuld dat zij samen zijn.

 14. Don

  D’as nieuws zeg!.. not! :-(

 15. Wolter

  Astrid Joosten? Die heeft toch geen vrienden?

 16. Bep

  Wat leuk om te horen!Zo kende ik John nog niet. Top.

 17. Ano

  Talpa met de k u t bedrijfscultuur van relni ch tjes die zich ten koste van een ander zich een weg omhoog likken.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.