Anniko van Santen geeft Opsporing niet zomaar op

Opsporing Verzocht is nou niet bepaald de grootste uitdaging voor een presentator, maar Anniko van Santen peinst er niet over om het programma op te geven. De show geeft haar juist erg veel voldoening. Dat vertelt ze in de Avrobode. De redactie bereidt Opsporing Verzocht tot in de puntjes voor. Is er dan nog wel een uitdaging? “Voorop staat dat ik nog steeds heel veel plezier beleef aan allerlei dingen. Ik blijf het bijvoorbeeld fascinerend vinden om bewakingsbeelden te bekijken.

Van Santen weet soms niet wat ze ziet. “Wat doet-ie nóu!? Wat ráár… Heeft-ie dát nou in zijn hand? Er is niks leuker dan met een soort loep naar menselijk gedrag kijken.”

De grote uitdaging van Opsporing verzocht is nog steeds dat er iets bereikt moet worden, legt ze uit. “De politie lost gemiddeld 25 procent van de misdrijven in Nederland op. Van de zaken die wij laten zien wordt 40 procent opgelost dankzij tips van kijkers.

Ze is in elk geval wel de presentatrice van een hitformule. Gemiddeld kijken iedere dinsdag 1,2 miljoen mensen. “Het is een ongelofelijk nuttig programma.

Ik weet niet of ik uit een ander programma zoveel voldoening zou kunnen halen. Het is een erebaan en die doe je niet zomaar weg.”

Foto: Avrotros/Michel Schnater

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen