Annemarie van Gaal wil af van dikke mensen in bijstand

Annemarie van Gaal, bekend van hulp-tv op RTL 4, wil dat mensen in de bijstand gaan sporten voor hun uitkering. Dat vertelt ze in haar column in De Telegraaf. Van Gaal zou het een mooi experiment vinden als elke gemeente een gratis sportschool opent met de nieuwste apparaten en beste begeleiding, speciaal voor uitkeringstrekkers. “En nu komt het: op die apparaten wordt per persoon bijgehouden hoeveel kilowattuur je verbruikt door te fietsen, roeien of trappen.”

Daarmee moeten zij hun energierekening betalen, vindt Van Gaal. “Als de bijstandsgerechtigden voldoende kilowattuur bij elkaar hebben gesport, kunnen ze hun energierekening inleveren die meteen aan de balie overgemaakt wordt aan het energiebedrijf.”

De bijvangst is dat de bijstandsgerechtigden aan hun eigen conditie gaan werken en fit worden, benadrukt ze. “Natuurlijk met de aanmoediging dat ze hun energierekening kunnen verdienen, maar hopelijk zullen ze gaandeweg ook hun eigen lichaam zien veranderen en voelen dat ze sterker in het leven staan.”

Dat plan zal uiteindelijk leiden tot minder dikkerdjes onder de bijstandsgerechtigden en dat scheelt een hoop hart- en vaatziekten en dus zorgkosten, redeneert Van Gaal.

Dus wellicht willen de zorgverzekeraars ook wel bijdragen aan dit experiment.”

De Telegraaf-column van Annemarie van Gaal kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen