Anita Witzier kan niet wat Eva Jinek kan

De kijker van NPO 1 hoeft er niet op te rekenen dat er na Pauw en na Jinek ooit nog een programma met de naam Witzier komt. Dat zegt Anita Witzier dit weekend in De Telegraaf. Witzier moet niet denken aan een late-night-show. “Absoluut niet. Een van mijn grote talenten is dat ik mijn eigen beperkingen ken. Met een minister praten over een actueel thema: ik moet er niet aan denken. Heb er ook de dossierkennis niet voor. Ik ben meer van de human interest, niet van de harde journalistiek.

De presentatrice heeft dat talent niet, zegt ze. “Ik ben geen Sven Kockelman, dat is een heel ander vak. Ik ben meer geïnteresseerd in onbekende mensen met een bijzonder verhaal. Wie ben je en wat heb je gedaan of meegemaakt?

Het lijkt of ze met Anita Wordt Opgenomen ineens de serieuze kant op is gegaan. “Dat hoor ik vaker. Maar ik vind het zo’n onzin! Memories is ook een heel serieus programma met heel aangrijpende, persoonlijke verhalen. Maar omdat liefde er een grote rol in speelt, wordt het blijkbaar als luchtig amusement gezien.”

Ik begrijp dat totaal niet en vind het ook jammer. Voor mij zijn die twee programma’s gelijkwaardig.”

Het Telegraaf-interview met Anita Witzier kunt u lezen via Blendle.

Foto: Stijn Ghijsen/KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen