Angela de Jong ergert zich aan Fons de Poel

Tv-recensent Angela de Jong van het AD ergert zich aan Vierdaagse-presentator Fons de Poel. Dat schrijft ze in haar column in het AD. De Jong is sowieso al, net als Jan Roos, geen fan van Vierdaagse-tv. “Nu vraag ik me elk jaar zuchtend af of dat wandelevenement in Nijmegen werkelijk zoveel prominente zendtijd verdient: een uur, vier dagen lang, op het vlaggenschip van de publieke omroep“, zegt de tv-kenner, die weet van de hoge kijkcijfers. “Dus het zal heus in een behoefte voorzien.

Toch kijkt De Jong wel. “Om de doodeenvoudige reden dat ik het heerlijk vind om me te ergeren aan Fons de Poel. Sommige mensen hebben dat bij Yolanthe of bij Yvon Jaspers“, geeft ze aan. “En dat doe ik dus naar hartenlust bij Fons.”

Het begint al bij zijn giletje, zegt ze. “In de Vierdaagse, tussen al die wandelaars met hun petjes, afritsbroeken en stevige stappers, doet het me altijd aanstellerig en pedant aan.”

En: “Dan die semi-gekwelde blik in de camera, waarmee hij quasi-poëtische teksten debiteert over de lopers en het evenement.”

Haar grootste bezwaar? “Hij doet altijd net of de Vierdaagse iets hogers en groters is, iets spiritueels en religieus bijna. Terwijl het natuurlijk niets meer of minder is dan de Elfstedentocht gekruist met carnaval, op wandelschoenen en blarenpleisters.”

Het is voor mij dan gewoon onmogelijk om het níet uit te proesten op de bank“, besluit ze haar column (via Blendle).

Foto: Omroep WNL

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen