Angela de Jong bang voor afbreukrisico Slimste Mens

Tv-recensente Angela de Jong van het AD was een beetje huiverig toen ze een uitnodiging voor deelname aan het NPO 2-programma De Slimste Mens op de mat kreeg. Dat heeft de journalist bekend in het radioprogramma van Gijs Staverman op NPO Radio 2. De Jong heeft even getwijfeld. “Het is natuurlijk een enorme eer als ze je vragen, maar tegelijkertijd ging ik compleet dood toen die uitnodiging kwam, want het afbreukrisico is best groot, hè“, legt de televisiekenner uit.

Toen realiseerde ze zich dat kandidaten die afvallen niet per se dom zijn. “Je moet wel wat dingen weten, maar het is ook een kwestie van geluk. Het is ook een beetje behendigheid: kun je strategisch spelen?

Kon ze dat zelf een beetje? “Ik heb niet strategisch hoeven spelen, geloof ik. Ik denk dat dat het beste antwoord is.  Ik zou lekker gaan kijken vrijdagavond, als ik er zit. Dan maak ik mijn opwachting. Iedereen wil weten of ik er alleen die dag zit of nog langer. Ik vind het heel lastig om mijn mond te houden, maar ik ga het niet zeggen.

De Jong vond de opnames erg comfortabel. “Ik vond het superleuk. Het wordt ook gemaakt door een onwijs leuk team. Dat was ook een van de redenen om ja te zeggen. Je wordt als kandidaat niet afgezeken. Het is een warm bad en ze laten je altijd in je waarde.”

Staverman liet weten dat hij regelmatig gevraagd is, maar altijd nee zegt. “Ik durf echt niet. Ik ga binnenkort wel meedoen aan een speciale muziekquiz van RTL. Daar heb ik al mijn twijfels bij, want straks weet ik iets niet en dat is lastig.”

Foto: VARA

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen