Albert Verlinde krijgt bij Stage minder dan bij Boulevard

Albert Verlinde verdient als directeur van Stage Entertainment minder dan wat hij kreeg voor zijn rol in het ‘oude’ RTL Boulevard. Dat vertelt de musicalbaas dit weekend in de Volkskrant. Het is een publiek geheim dat Verlinde bij Boulevard maar liefst 900.000 euro per jaar bij elkaar harkte. “Het waren gouden jaren“, aldus de televisiester, die bij Stage genoegen moet nemen met minder. Dat deert hem echter absoluut niet. “Ik ben niet iemand met veel personeel en paardenstallen.

Tegenwoordig presenteert hij RTL Live, maar daar zal hij een stuk minder voor betaald krijgen. Toch blijft hij het doen. “Ik wil er een andere wereld bij houden.

Heel af en toe voelt hij de aandrang om showbizznieuwtjes te delen met de rest van de Nederlandse bevolking. “Maar dan denk ik: doe het nu maar even niet. Ik wil die arena niet meer in.

Verlinde is ‘minder emotioneel hijgerig’ geworden. “Ik ben rustiger. Ik heb geen bewijsdrang. Ik veroordeel minder. Dat komt toch doordat ik nu meer in een corporate omgeving zit.

De grootaandeelhouder van Stage is investeringsbedrijf CVC. “Maar dat geeft in de redelijk ongekaderde wereld van het theater wel een kader. Ze dwingen je om te werken zoals normale bedrijven.

Gelukkig voor Verlinde is hij een hervormer. “Als ik niet de steun van de nieuwe eigenaar had gehad, was ik misschien wel gestruikeld.”

Het Volkskrant-interview met Albert Verlinde kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL 4

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen