Albert Verlinde hoeft niet per se verder met RTL Live

Albert Verlinde hoeft niet per se verder met de presentatie van RTL Live, het vijf-uurprogramma van RTL 4. Dat heeft hij maandagavond gezegd in RTL Summer Night. Als RTL Live een andere koers wil varen, ligt Verlinde daar niet wakker van. “Ik ga er in principe mee verder. Ik heb gezegd: ‘Als jullie doorgaan in deze vorm, dan wil ik er graag bij zijn, maar als ze er anders over denken vind ik het ook goed.’ Ik sta er heel open in eigenlijk. Ik vind tv echt leuk, maar het hoeft niet meer per se.

Verlinde vindt het fijn dat hij geen drang meer heeft om op tv te zijn. “Ik heb eerlijk gezegd altijd gehoopt dat ik afscheid kon nemen en het ook echt niet meer zou missen. Dat heb ik wel bereikt.”

Ook RTL Boulevard mist hij niet. “Ik ben in oktober 25 jaar op tv, als ik het haal. Ik heb het fantastisch gevonden, maar ik mis het niet. Ik vind het heel leuk om hier vandaag binnen te komen en iedereen te zien, zoals de cameramensen, maar het is voor mij zo’n goede beslissing geweest om te stoppen met de dagelijkse druk van tv.”

RTL Live voelt voor hem niet als druk. “Dat is twee keer per week. Het is ook anders. Het is ontspannender. Het is om vijf uur. Ik vind het heel leuk om met mensen te praten aan tafel. Om die dynamiek te krijgen was met Boulevard veel zwaarder. Ik moest toch heel veel zelf doen.”

Toch vindt hij het prima als alleen zijn theaterwerk overblijft. “Het is geen afscheid, maar het is niet meer dat moeten.”

Als grote baas van Stage Entertainment heeft Verlinde de grote Joop van den Ende opgevolgd. “Hij laat me heel vrij. Dat is vertrouwen. Voor hem is het zijn levenswerk. Het feit dat ik musicals produceer op deze schaal, komt omdat wat hij gedaan heeft. Hij is de pionier van de grote musical. Om die stok over te nemen en de allure vol te blijven houden: het gaat om vertrouwen.”

Hoe het komt dat hij zo’n vertrouwen krijgt van Van den Ende? “Ik heb het er ook met John de Mol wel eens over. Ik denk dat het komt omdat ik zo autonome ben. Ik doe geen auditie elke dag. Ik doe wat ik vind wat ik moet doen en als het niet bevalt dan doe ik het niet en ga ik wel weg. Volgens mij is dat wat je tegenover zo’n tycoon als Joop moet hebben: dat zelfbewustzijn.

Maar met alle respect: als ik niet presteer, ben ik ook weg. Dat weet ik ook wel dat het zo werkt.”

Foto: RTL 4

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen