‘Airbnb-drama wél relevant voor landelijke media’

Quote-baas Sander Schimmelpenninck vindt het Airbnb-drama in Amsterdam wél relevant voor de landelijke media. Dat laat hij weten in reactie op de AD-column van Özcan Akyol, die vindt dat het een Amsterdams probleem is dat behandeld moet worden in Amsterdamse media en níet bij bijvoorbeeld Jinek aan tafel. Schimmelpennick, die tegen Airbnb ageerde in Jinek, vindt dat onzin. “Hé Eus, dit is waarom Airbnb ook jouw probleem is“, kopt de bladenbaas op de Quote-site.

Akyol is hier te kortzichtig, vindt Schimmelpenninck. “Als provinciegenoot van Özcan Akyol deel ik de irritatie over Randstedelijke navelstaarderij in de media. Toch moet hij even wat langer nadenken over Airbnb.”

Hij noemt vier punten op waarom het Amsterdamse Airbnb-drama ook landelijk relevant is:

  1. Alleen mensen mét bezit profiteren van Airbnb: rijke mensen uit de provincie kopen vastgoed in Amsterdam om door te verhuren via Airbnb, waardoor jonge mensen uit de provincie niet meer kunnen studeren in Amsterdam vanwege de hoge huurprijzen. “Geld verdienen vinden we mooi bij Quote, uitvreten sneu.”
  2. Airbnb-Amsterdammers ontduiken massaal de belasting die ze moeten betalen, ten koste van de rest van het land. “Weet je wie wel 52% belasting moet betalen over geld waar hij nota bene hard voor gewerkt heeft? Jij.”
  3. Airbnb zorgt voor oneerlijke concurrentie met hotels. “Dat geldt ook voor het hotelwezen in de provincie.
  4. Amsterdam is onze hoofdstad. “Natuurlijk heb je gelijk als je zegt dat de wereld groter is dan Amsterdam, maar het lijkt me een nationale kwestie om de hoofdstad niet te laten vervallen tot een veredeld pretpark.”

De uitgebreide opsomming van Schimmelpenninck kunt u lezen op de Quote-site.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen