‘Airbnb-drama Amsterdam te veel in landelijke media’

Het Airbnb-probleem in Amsterdam krijgt te veel aandacht in de landelijke media, zoals in de talkshow van Eva Jinek. Dat vindt AD-columnist Özcan Akyol, schrijft hij vandaag in de krant. Het is een typisch voorbeeld waarom mensen van buiten de Randstad zich beetje bij beetje steeds meer vervreemden van de landelijke media, aldus Akyol. “Een opeenstapeling zorgt voor afkeer en het verwijt van navelstaarderij. Bewaar regionale sores lekker voor de lokale krant“, zo laat hij weten.

Akyol begrijpt niet waarom het Airbnb-drama in Amsterdam – de huizenprijzen in de hoofdstad schieten mede omhoog omdat mensen hotelletje gaan spelen – vorige week aandacht kreeg in Jinek. Daar protesteerde Quote-baas Sander Schimmelpenninck tegen de slaapsite. Hij pleit zelfs voor een Amsterdams verbod op de dienst.

In andere landelijke media werd het probleem ook aangekaart. Eigenlijk gebeurt dat al een paar maanden. Om de zoveel dagen worden we doodgegooid met het leed van de hoofdstedelingen“, aldus Akyol.

Hij begrijpt best dat het een groot probleem is in Amsterdam. “De vraag is alleen: moeten wij in de provincie constant doodgegooid worden met hun lokale problematiek?

Dit speelt bijna nergens anders in het land, aldus Akyol. “Voor de rest interesseert niemand in Nederland zich chronisch in de negatieve uitwassen van een dergelijke dienst.”

Het wordt opgeklopt en opgediend door redacteuren die er zelf mee te maken hebben, maar een ruime meerderheid van ons haalt de schouders op.”

In de binnenstad van zijn eigen woonplaats Deventer zijn er zeven Airbnb’s, aldus Akyol. Zijn column Airbnb kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen