AD vindt Avondetappe nog steeds sfeerloos zonder Mart

Tv-recensente Angela de Jong van het AD kan nog steeds niet wennen aan De Avondetappe zónder Mart Smeets. Dat schrijft ze in haar column in het AD. De laatste Avondetappe met Smeets was in 2014. Na een pauzejaar, is het programma sinds vorig jaar terug met Dione de Graaff en Herman van der Zandt aan het roer. Eerst presenteerden ze samen, nu presenteert zij solo en doet hij items op locatie. Het kan De Jong echter niet bekoren. Zij mist sfeer in de NPO 1-talkshow.

De Jong vindt het twee leuke presentatoren, maar niet geschikt om Smeets te vervangen. “Ondanks mijn goede voornemen miste ik het meteen weer vanaf de eerste aflevering: de sfeer. De sfeer die voor mij jarenlang De Avondetappe wás.”

Van wielrennen houdt ze niet, maar tóch keek ze naar de wielertalkshow toen Smeets het nog presenteerde. “Bij Mart ging het op één of andere manier altijd over zoveel méér dan alleen de sport“, zegt ze. “Het goede leven werd er bezongen, de wereld en de mens in het algemeen.”

Als kijker had je het gevoel op een broeierige zomeravond op een terras boven een glas wijn het gesprek van een tafeltje verderop af te luisteren, waar drie of vier mannen (of een enkele verdwaalde vrouw) elkaar aftroeven in kennis en anekdotes.”

Die sfeer, die wil ik ook zo graag voelen bij Dione en Herman. Dus tot ‘ie terug is, blijf ik het roepen op deze plek.”

Recentelijk onthulde RTL 7-baas Marco Louwerens dat hij met Smeets gepraat heeft voor het programma Tour du Jour, de concurrent van De Avondetappe.

De AD-column van Angela de Jong kunt u lezen via Blendle.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen