Abbring dacht dat Zomergasten haar wilde als redacteur

Geplaatst op Fri 14 Jul 2017 om 14:44

Janine Abbring dacht dat ze voor de functie van redacteur werd gevraagd toen de makers van VPRO Zomergasten haar opbelden. Dat vertelt de presentatrice en eindredactrice van Zondag Met Lubach in een interview met de Opzij. Abbring had net besloten om haar agenda in de zomer vrij te houden, maar toen belden de makers van de VPRO-talkshow. “Ja, toen belde ineens de eindredacteur van Zomergasten, dat was niet helemaal wat ik had ingecalculeerd voor mijn zomer“, zegt ze.

De presentatie van Zomergasten is een droombaan voor veel journalisten. “Het zou natuurlijk een fantastisch verhaal zijn als ik vijftien jaar geleden had bedacht dat ik ooit Zomergasten zou willen presenteren en dat dit nu gaat gebeuren, maar dat is gewoon niet het geval.”

Sterker nog: ze heeft er nooit rekening mee gehouden. “Toen ik gebeld werd door de eindredacteur, schoot als eerste door mijn hoofd: ze hebben vast een redacteur nodig. Het drong pas later tot me door dat ze mij een screentest wilden laten doen als presentator.

Eén ding is zeker: als Zomergasten-host kan ze rekenen op een berg aan kritiek. “Zomergast-presentatoren krijgen de laatste jaren ongelooflijk veel bagger over zich heen. Ik heb ook wel even getwijfeld: kan ik dit wel, waar begin ik aan?

Maar ik bedacht me ook: ik krijg vast spijt als ik het niet doe. Tot nu toe heb ik altijd vanuit die gedachte in mijn achterhoofd mijn keuzes gemaakt.”

Een groot interview met Janine Abbring, ook over haar verhuizing naar Amsterdam en haar kinderwens, kunt u lezen in de Opzij (via Blendle).

Foto: VPRO/Merlijn Doomernik
4 Reacties op “Abbring dacht dat Zomergasten haar wilde als redacteur”


 1. anonymous

  Zij is ook totaal niet geschikt als presentarice van dit programma.
  Er zal sowieso geen hond meer naar kijken omdat de gasten
  ook niet interessant zijn.
  Volgend jaar komt het programna niet meer terug

 2. Toonn

  Dood programma met een doods figuur

 3. Beau

  Volgend jaar doet Barbie het doen.

 4. vd Meers

  Leuke presentatrice, top programma. Ik heb er zin in, ook interessante gasten dit jaar. Ik verwacht in elk geval een stuk hogere kijkcijfers dan vorig jaar. Dat vond ik wel een van de mindere jaargangen.

  Ja, ik ben een minderheid hier, so be it.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.