‘Aan dj-mannen vragen ze nooit of ze naar tv willen!’

Foto: AVROJournalisten benaderen dj-vrouwen anders dan dj-mannen als het onderwerp op toekomstambities komt. Aan vrouwen vragen ze namelijk altijd of ze misschien bij de tv willen en aan mannen niet. Dat beklag doet 3FM-dj Eva Koreman dit weekend in het AD. Volgens Koreman wordt haar vaak gevraagd wanneer ze naar de tv gaat. “Als we het dan hebben over de dubbele standaard tussen mannen en vrouwen: Domien wordt nooit gevraagd wanneer hij de overstap naar tv maakt.

Het is weer een typisch voorbeeld van mannelijke dominantie, aldus Koreman. “Domien is een knappe jongen, maar hij krijgt de vraag aanzienlijk minder dan bijvoorbeeld mijn collega-dj Saskia Weerstand. Dat laat voor mij zien dat vrouwen nog altijd meer op hun uiterlijk worden beoordeeld.

Nu maakt Koreman slechts een beetje tv. Zo doet ze onder meer Jules Unlimited. Heeft ze dat te danken aan haar looks? “Nou, Jules Unlimited is niet bepaald een sexy programma. Ik heb geloof ik een of twee items gedaan waarbij ik geen helm op had. Bovendien ben ik niet rechtstreeks gevraagd voor het programma, maar heb ik met 36 anderen auditie gedaan.”

Maar ja, ik realiseer me wel dat mijn tv-carrière wat moeilijker van de grond zou komen als ik… (laat pauze vallen, red.), als ik kaal was”, besluit ze in de krant (via Blendle).

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen