Xander van der Wulp werkte Frits Wester uit beeld

Xander van der Wulp heeft er persoonlijk voor gezorgd dat Frits Wester niet meer zo vaak in beeld is op de late avond van NPO 1. Dat vertelt hij vandaag in het AD. Jarenlang was Wester dé politieke analist van Pauw & Witteman, tot de NOS’er daar een stokje voor stak. “Waarom de anchorman van de commerciëlen uitnodigen als je zelf ook de kennis en kunde in huis hebt, heb ik op een gegeven moment gezegd. We hebben onze plek nu veroverd. Nu bellen ze Frits als wij niet kunnen.

Op een gegeven moment zat Van der Wulp ook bij De Wereld Draait Door. “De eerste keer bij DWDD. Dat was wel een dingetje. Met Matthijs van Nieuwkerk, Katja Schuurman aan tafel. Bijna onwerkelijk. Je hebt even de tijd nodig jezelf te zijn.

Inmiddels kent hij alle talkshow-wetten. “Je moet jezelf in elke uitzending verkopen. Of je het even sappiger wil maken, hoor je dan. Het programma wordt grotendeels geleid door de kijkcijfers. Daar wordt de volgende ochtend onmiddellijk gekeken: bij wie er wanneer wordt weggezapt.”

In de verkiezingstalkshow Pauw & Jinek: De Verkiezingen was hij afgelopen voorjaar zo’n beetje meubilair. “Drie weken leefden we op adrenaline“, besluit hij in de krant (via Blendle).

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen