Vullings wijst DWDD terecht: nooit meer uitgenodigd

Een kritische opmerking tegen de redactie van De Wereld Draait Door heeft Joost Vullings een boycot opgeleverd. Hij is nooit meer uitgenodigd. Dat vertelt de parlementair verslaggever van de NOS in het AD. Vullings was in 2013 en 2014 veelvuldig te gast in De Wereld Draait Door. “Een jaar of vijf geleden. Waren ze aanvankelijk best blij mee, want zij hebben jou dan als nieuw gezicht ontdekt. Aan de andere kant: als het gras elders groener is, ben je zo gezien“, legt hij uit.

En dat gebeurde: inmiddels heeft DWDD geen interesse meer in Vullings. “Ik ben vier keer afgebeld. Drie keer omdat het onderwerp niet doorging. Nou, dat kan. De vierde keer was ik wekenlang met een onderwerp bezig geweest. Werd ik een uur voor de uitzending ingewisseld voor een ander. Daar heb ik toen iets van gezegd. Ben ik nooit meer gebeld.”

Tegenwoordig is hij wel te zien in bijvoorbeeld de talkshow van Eva Jinek, al waren ze daar wel kritisch over de bril die hij sinds kort nodig heeft. “De letters in de krant werden steeds vager. Ik zat te denken om ‘m deze week bij Eva op te zetten, maar de visagie vond dat het zonder beter was.

Hij vindt tv niet zaligmakend. “Ik heb nooit de ambitie gehad om op televisie te komen, maar wilde het wel eens proberen. Een van de eerste keren had ik zo’n touwarmbandje om. Kreeg ik toch een commentaar op. Ah, dacht ik, zo werkt televisie dus“, besluit hij in de krant (via Blendle).

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen