Volkskrant vindt Echt Niet OK echt niet ok

Het nieuwe NPO 3-programma Echt Niet OK van Katja Schuurman, Jan Kooijman en Stijn van Vliet is niet geslaagd. Dat vindt tv-recensent Frank Heinen van de Volkskrant. Echt Niet OK, dat het erg magertjes doet op de donderdagavond – gisteren keken er 138.000 mensen (2,4 procent), is een sketchprogramma waarin ongemakkelijke situaties centraal staan. Het programma komt oorspronkelijk uit Zweden, maar de Nederlandse editie is gebaseerd op de Vlaamse versie.

De Nederlandse sketches zijn in sommige gevallen woordelijk hetzelfde als in de Vlaamse versie, weet Heinen. “En die was ook al niet leuk.

Zijn bezwaar is de willekeur in het programma: soms zitten de presentatoren op de redactie, dan weer in een café. Om hen heen zitten mensen, maar het is niet bekend wie dat zijn. “En wat überhaupt de bedoeling van dit alles is; het is vergeefs wachten op een antwoord.

Heinen benadrukt dat hij graag kijkt naar iedere presentator van dit presentatietrio, maar dat het in dit programma niet goed samenkomt. “Het is flauw om te zeggen dat er maar weinig programma’s zo hun titel waarmaken als Echt niet OK, maar het is wel waar.”

Omroepen van Nederland, kap met het in een hok bijeendrijven van wat bekende mensen, een aangekocht format naar binnen smijten en denken dat de rest vanzelf wel komt. Talentmisbruik is misschien niet strafbaar, maar aangenaam om naar te kijken is het evenmin.”

De tv-recensie ‘Remake’ kunt u vandaag lezen in de Volkskrant (via Blendle).

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen