Volkskrant prijst Richard Groenendijk als presentator

De Volkskrant vindt dat Richard Groenendijk het geweldig doet als presentator van het NPO 2-programma 100 Jaar Sonneveld, dat gisteren aftrapte met mooie kijkcijfers. Dat is vandaag te lezen in de kiosk. Groenendijk volgt in de vierdelige serie het spoor van Sonneveld. De twee hebben veel gelijkenissen: zo zijn ze allebei cabaretier en homo. “Dat is niet de enige reden waarom Groenendijk in deze mix van een ‘best of’ en een eerbetoon de juiste man op de juiste plaats is“, vindt de krant.

Tv-recensent Paul Onkenhout prijst Groenendijk in dit programma. “Zijn verteltrant is aanstekelijk, zijn spel met de camera naturel. Groenendijk staat zich, anders dan zoveel andere presentatoren, gelukkig niet voortdurend uit te sloven.”

De rol van Groenendijk is niet overheersend. Afgewisseld door fragmenten van Sonneveld loopt hij rond in steden waar Sonneveld heeft geleefd. “De volgorde lijkt wat willekeurig gekozen, maar Groenendijk maakt er een soepel geheel van.”

Het is Sonneveld die de show steelt, aldus Onkenhout. “De uitvoering van Het Dorp aan het slot van 100 jaar Sonneveld trekt zelfs de grootste cynicus over de streep.”

De tv-recensie ‘Dat dorp’ van Paul Onkenhout kunt u lezen via Blendle.

Foto: Avrotros/Michel Schnater

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen