Victor Reinier vreest einde Flikken: ‘Budgetproblemen’

Victor Reinier spreekt vandaag in het AD zijn twijfels uit over de toekomst van Flikken Maastricht. Volgens hem zijn er ‘budgetproblemen’ die het voortbestaan van de NPO 1-hitserie bedreigen. Dat is vandaag te lezen in de kiosk. Reinier, die in hetzelfde artikel wordt tegengesproken door de producent van de serie en gerustgesteld door de NPO, maakt zich boos. “Het is dit jaar voorgekomen dat gemaakte overuren van crewleden niet werden uitbetaald. Dat moet niet nog een jaar zo gaan.

De makers worden uitgeknepen, meent hij. “Er zijn mensen bezig de serie af te knijpen. Wat er precies aan de hand is, weet ik niet. Die strijd wordt op een veel hoger niveau gevoerd. Ik weet dat er nu gesprekken over zijn. Ik hoop dat ze er in alle redelijkheid uitkomen, want de koek is wat mij betreft nog niet op.

Producent Rolf Koot, die al vanaf het eerste uur betrokken is bij de serie, weerspreekt Reinier in de krant. “Ik zal niet ontkennen dat we de serie maken met ambities die hoger liggen dan er budget voor beschikbaar is. Maar het is nog nooit voorgekomen dat mensen die niet zijn betaald.

Koot is verbonden aan Kaap Holland Film, onderdeel van Warner (het voormalige Eyeworks). “Warner kan zijn personeel wel betalen hoor, en dan druk ik het nog voorzichtig uit.”

Ik ben zo’n beetje de enige van Flikken Maastricht die het budgetoverzicht heeft en ik zie niets vreemds. Over seizoen 13 wordt al voorzichtig gesproken door de omroep en de NPO. Ik vertrouw erop dat er nog een nieuwe reeks wordt besteld.”

Programmacoördinator Baukje Tjeerdsma van NPO 1 weet dat Reinier bezorgd is: “Wij waren onlangs nog met hem in gesprek. Hij vond dat de crew wel héél hard moest werken voor dat geld. Ik vind het heel nobel van hem. Hij heeft het niet over zijn eigen salaris.”

De afgelopen reeks trok gemiddeld 2,3 miljoen kijkers. “Daar zullen we nooit zomaar mee stoppen. Wij zijn heel blij met Flikken Maastricht. De serie doet veel voor de zender en trekt ook veel jongeren.

De opnames van Flikken Maastricht 12 zijn recentelijk afgerond. De serie komt pas op tv in 2018, omdat komend najaar eerst nog een nieuwe Flikken Rotterdam wordt uitgezonden.

Het AD-artikel ‘Flikken onder vuur: strijd om geld’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen