Vervreemding van SBS-fans boeit Peter R. de Vries niet

Het interesseert Peter R. de Vries niet dat hij zijn vroegere SBS-kijkers van zich vervreemdt door de uitspraken die hij doet over vluchtelingen en Geert Wilders. Dat vertelt hij in een interview met het AD. De Vries is pro-vluchtelingen en anti-Wilders, terwijl dat bij de gemiddelde SBS-kijker precies andersom is. Op de vraag van het AD of hij zich met dat soort uitlatingen niet erg vervreemdt van zijn publiek, reageert hij schouderophalend: “Dat interesseert me niets, als dat zo zou zijn.”

Hij vindt wat hij vindt, aldus De Vries. “Ik vind dat ik daarin een rechte rug moet tonen, ongeacht welke consequenties dat heeft. Goedbeschouwd was het inderdaad zo dat mijn programma bij SBS heel populair was, terwijl ik door de bank genomen vaak een mening vertegenwoordig die strijdig is met waar de SBS-kijker voor staat.”

De SBS-kijker is conservatief en De Vries niet. “Ik ben tegen de doodstraf, voor legalisatie van drugs, geen voorstander van superlange gevangenisstraffen. Ik was ook niet tegen de vrijlating van Volkert van der Graaf toen zijn straf erop zat. Dat mensen oordeelden dat juist hij niet vrij mocht komen, vond ik principieel onjuist.

De Vries wordt vaak bedreigd om zijn meningen, maar krijgt naar eigen zeggen ook veel complimentjes. “Vooral aanmoedigingen en complimenten. Er is een enorme stroming die het met me eens is.”

Door die schreeuwlelijkerds lijkt het soms alsof het andersom is. Maar al die stiekemerds die op hun zolderkamers die dreigmails naar me schrijven, durven me op straat niet aan te spreken. Dat zijn natuurlijk lafbekken eerste klas.

Het AD-interview met Peter R. de Vries kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen