Tijs van den Brink vindt lage kijkcijfers jammer

Tijs van den Brink vindt het erg jammer dat er maandag zo weinig mensen hebben gekeken naar zijn moslimshow Tijs en de Ramadan op NPO 2. Dat heeft hij laten weten in het Mediaforum op NPO Radio 1. Tijs en de Ramadan trok op prime time slechts 176.000 kijkers en dat is echt een veel te lage score voor een zender NPO 2. Mediaforum-presentatrice Ghislaine Plag kon deze score dan ook niet onbesproken laten. Zij confronteerde Van den Brink ermee: “Dat verbaast me echt. Zo weinig.

Van den Brink is het daarmee eens. “Ja, jammer. Ik probeer altijd redelijk laconiek te zijn over kijkcijfers, ook als ze goed zijn. In dit geval zit er heel veel werk in en dan denk je wel van: jongens, er hadden wel wat meer mensen mogen kijken. Maar goed, het is niet anders, je doet er niks aan.

Het andere prime-time-moslimprogramma van NPO 2, De Nieuwe Maan, trekt nóg minder kijkers. Volgens GeenStijl is het evident: “Moslims kijken geen npo. Niet-moslims zijn niet geïnteresseerd in moslims.

Mediakenner Marianne Zwagerman sluit zich daarbij aan. “Moslims kijken niet naar de NPO en niet moslims zijn niet geïnteresseerd in moslimgedoe op de buis.

Foto: EO

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen