RTL-zaak kost Derek Ogilvie al tienduizenden euro’s

Zijn zaak tegen RTL heeft Derek Ogilvie tot nu toe al tienduizenden euro’s gekost. Dat heeft het tv-medium gezegd voor de camera van Shownieuws. Ogilvie is al zestien maanden in een strijd verwikkeld met RTL, omdat het bedrijf geld zou hebben achtergehouden bij de ticketverkoop van zijn theatershows. Die strijd kost hem behoorlijk wat geld. “Ik weet wat het kost om naar de rechter te gaan. Ik heb er tot nu toe al tienduizenden euro’s aan uitgegeven“, zegt hij.

De strijd is nog niet gestreden. “Ik weet wat voor kosten er nog zullen komen en ik ben daar op voorbereid. Ik ben bereid om dit zo ver als het moet te laten komen.”

Hij laat het er niet bij zitten. “Ik ben zeker van mijn zaak om naar de rechtbank te gaan. Deze Schot zal niet stoppen tot hij krijgt wat rechtmatig van hem is.”

Ogilvie heeft maandag zijn correspondentie met RTL op internet gezet. Shownieuws vroeg advocaat Mark Teurlings waarom hij dat gedaan zou kunnen hebben: “Een kat in het nauw maakt rare sprongen, dus als hij geen geld heeft om te procederen, kan ik me ook voorstellen dat hij zegt: ‘Laat ik maar de media benaderen.’ Dat kost niet veel en dan hoop je op die manier snel geld te krijgen.”

Het is in het verleden regelmatig gebeurd dat mensen de media zoeken in de hoop dat ze door die mediadruk iets kunnen afdwingen, maar de laatste jaren zie je wel bedrijven zeggen van: ‘Wacht eens even, je hebt gewoon ongelijk. Als jij de media zoekt, laten we ook aan iedereen zien dat je ongelijk hebt.’ Dan werkt het tegen je.”

Lees ook: Derek Ogilvie zet correspondentie met RTL op internet (maandag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen