Roos Schlikker klaagt over uitzendtijd documentaires

Roos Schlikker vindt dat documentaires steevast op onmogelijke tijdstippen worden uitgezonden. Dat zegt de columniste, bekend van Wie is de Mol, in gesprek met de VARAgids. Schlikker vindt het een verbeterpunt. “Ik vind dat documentaires altijd te laat worden uitgezonden. Daar zijn mensen dan jaren mee bezig en dan worden ze ingepland tegen middernacht. Waarom niet om half negen? En dan nog iets: een leuk programma over boeken. Waar is het?“, aldus de schrijfster.

Ze kijkt liever documentaires dan talkshows. “Die meningenmachine vind ik niet aangenaam meer. Het is vaak zo hard. Ik hou van debatteren, ook op tv, maar het moet niet blèren om het blèren worden.

Eén van die mensen die blèren is Prem Radhakishun. “Terwijl hij soms best iets zinnigs zegt. Maar ik kan dan alleen maar denken: schreeuw niet zo man. De genuanceerde mening – die heb ik vaak – hoor je niet. Te grijs. Nou, dan maar grijs, denk ik dan. Ga ik toch lekker Netflixen.”

Netflix is haar verslaving. Ze kijkt veel series, maar lang niet alles. “Ik heb weinig principes maar ik kijk niks met dwergen of draken. Game of Thrones heb ik daarom volledig gemist. Gewoon geen zin in. Ráár.

Het VARAgids-interview met Roos Schlikker kunt u lezen via Blendle.

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen