Richard Groenendijk: ‘Paul de Leeuw moet shit slikken’

Richard Groenendijk vindt dat Paul de Leeuw zich niet zo druk moet maken om de kritiek die hij krijgt op zijn tv-werk. Dat heeft de cabaretier gezegd op Radio 10. Alle shit die hij over zich heen krijgt, moet De Leeuw gewoon slikken, vindt hij. “Het gaat in dit vak niet om de kritiek, maar om het meedoen. Je hebt mensen die creëren en scheppen en je hebt mensen die daar kritiek op uiten. Ik ben blij dat ik bij die eerste groep hoor. Als dit is wat je wil, dan moet je al die shit op de koop toe nemen.”

Als je je nek uit gaat steken, gaan ze hem eraf hakken, aldus Groenendijk. “Dat weet je natuurlijk.”

En dat zou De Leeuw helemaal moeten weten, zegt hij. “Hij is al jaren bezig en heeft inmiddels natuurlijk echt wel bewezen wat hij kan. Soms moet hij iets meer zoeken naar zijn vorm. Als je bij die eerste groep wil horen, weet je van tevoren dat je dit krijgt.”

Groenendijk is niet zo onder de indruk van critici. “Ik heb heel wat klassen gehad vroeger op school en tijdens mijn studie, maar ik heb nog nooit met een jongen of meisje in de klas gezeten die zei: ‘Ik word later criticus.’ Nog nooit. Nog nooit iemand die dat ambieerde. Maar wél mensen die iets wilden scheppen, boeken wilden schrijven of arts wilden worden.”

Hij moet het ook een beetje laten gaan, hoor.”

Foto: BNN-VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen