Ramadan zit erop voor Tijs van den Brink: ‘Viel mee’

Tijs van den Brink heeft zijn twee dagen ramadan achter de rug. Het vasten viel mee. Dat vertelt de EO-ster vandaag in het AD. Van den Brink heeft twee dagen lang samen met een islamitisch gezin gevast voor zijn nieuwe islamshow op NPO 2. Op de vraag of het zwaar was, antwoordt hij: “Het viel me mee. Het lastigste is nog dat je tussen 22.00 uur en 3.30 uur eigenlijk drie keer moet eten. Dat red je niet. En dan met volle maag gaan slapen. Het is vermoeiend als je overdag gewoon moet werken.”

Alleen in het laatste half uur heeft hij een fout gemaakt, zegt Van den Brink. “Tijdens het koken proefde ik per ongeluk met mijn vinger van het eten om de smaakverhouding te controleren.”

De EO-ster choqueerde een omstander. “De Marokkaanse vrouw die naast me stond slaakte een ijselijke kreet: ‘Wat doe je nou?!’ Uiteindelijk moesten ze allemaal heel hard lachen. Ik deed het echt onbewust. Normaal moet je dan een dag inhalen, maar dat hoefde van deze mensen niet.

Uiteindelijk zijn moslims heel lieve mensen, aldus Van den Brink. Eén van de moslims bij wie hij sliep zag zijn bijbel liggen. “Hij vroeg: ‘Is dat je bijbel’? Ik knikte ja. Vervolgens riep hij: ‘Die leg je toch niet op de grond?!’ Hij pakte hem op, kuste hem en legde hem op zijn bureau. Daaraan zie je dat dat gezin echt openstaat voor gelijkwaardigheid“, vertelt hij in de krant (via Blendle).

Lees ook:
Tijs van den Brink geeft islam groot podium bij NPO (begin mei)
NPO 2 zet EO’s nieuwe islamshow op prime time (medio mei)

Foto: EO

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen