Quests Thomas Hendriks wordt Boulevard-producent

Thomas Hendriks stopt als baas van Quest om aan de slag te gaan als gedelegeerd producent van zowel RTL Boulevard als RTL Late Night. Hij begint op 1 september. Dat heeft producent Blue Circle laten weten. Hendriks, bij het grote publiek bekend als de wijsneus van RTL Boulevard, moet helpen bij de ‘substantiële verbreding’ van de ‘scope’ van beide shows. De hoofdredacteuren van de RTL-titels, die over de dagelijkse inhoud gaan, zullen straks moeten rapporteren aan Hendriks.

Hendriks, die zijn journalistieke carrière in 1983 startte als verslaggever bij de Haagsche Courant, heeft in de loop der jaren onder meer voor Joop van den Ende tv-producties en Eyeworks gewerkt. Ook  was hij programmadirecteur van de zender Het Gesprek. Sinds november 2010 was hij de baas van Quest.

Georgette Schlick denkt dat Hendriks de juiste man op de juiste plaats is. “Met Thomas hebben wij een gedelegeerd producent gevonden die alles in zich heeft om RTL Boulevard en RTL Late Night verder uit te bouwen. Hij beheerst de diversiteit van cross mediale creativiteit, begrijpt de inhoudelijkheid en het ritme van dagelijkse televisieprogramma’s en heeft daar een duidelijke visie op.”

Bovendien is hij als manager in staat grote groepen contentmakers te inspireren en met een duidelijke blik op de toekomst aan te sturen. Ik ben dan ook ontzettend blij dat Thomas ons komt versterken.

Thomas Hendriks over zijn aanstelling als gedelegeerd producent: “Met programma’s als RTL Late Night en RTL Boulevard laat RTL zien hoe belangrijk het voor een zender is om actuele programma’s met urgente content aan te bieden.”

Ik heb veel zin om de mogelijkheden van deze dagelijkse programma’s en de diverse platformen daar omheen te helpen ontwikkelen. Daarnaast heb ik beide teams leren kennen als gedreven makers met wie ik zonder twijfel met veel plezier ga samenwerken.

Per 1 september wordt Anne-Greet Haars (nu adjunct-hoofdredacteur RTL Late Night) aangesteld als Hoofdredacteur van RTL Late Night. Haars en Jorien van der Plas, de adjunct-hoofdredacteur RTL Boulevard, gaan rapporteren aan Hendriks.

Om de verbreding en uitbreiding van beide programma’s operationeel in goede banen te leiden is Carolien Overgaauw per 1 juli aangesteld als Operations Manager van beide programma’s. Ook Overgaauw rapporteert aan Hendriks.

Foto: Blue Circle/Reinier RVDA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen