Paul Witteman gedraagt zich als ramptoerist in Parijs

Foto: RTLAls een echte ramptoerist heeft Paul Witteman tijdens een citytrip naar Parijs de plek van de terreuraanslag op de Bataclan bezocht. Dat bekent de VARA-ster in VARAgids. Witteman voelt zich daar niet een beetje fout over. “We gingen kijken op de plaats delict, een bescheiden vorm van ramptoerisme waarover ik me niet schuldig voelde. Een journalist heeft een alibi voor nieuwsgierigheid. Er worden nog dagelijks bloemen gelegd op de stoep aan de overkant van het gebouw“, zegt hij.

Parijs vreesde na de aanslag voor een klap in de toerismesector, maar inmiddels gaat het alweer beter. “Volgens de Franse autoriteiten is het herstel al te zien. Parijs en omgeving blijven nu eenmaal het meest populaire toeristengebied ter wereld.”

Het is al een tijdje rustig in de Franse hoofdstad, aldus Witteman. “De bezoekers denken kennelijk dat het een goed teken is dat het al weer een tijdje rustig is in de stad.”

Terwijl elke dag dat er niets gebeurt juist een dag dichter is bij een nieuwe aanslag“, besluit hij in zijn column (via Blendle).

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen