Paul de Leeuw: ‘NPO blij met kijkcijfers Lekker Laat’

NPO 1 is tevreden over de kijkcijfers van Paul de Leeuws late-lateshow Lekker Laat. Dat heeft de VARA-ster laten weten op Radio 538. De Leeuw zit momenteel in zijn derde van vier uitzendweken van Lekker Laat, dat elke avond aanvangt ná Jinek. “De eerste week was heel zwaar, want dan moet je je balans zien te vinden, maar we zijn nu bij de derde week en werken met ontzettend veel plezier aan vier weken onderscheidende televisie maken. Het is bijzonder en leuk om te doen.

De kijker eet het, aldus De Leeuw. “Dit programma heeft bestaansrecht, want het wordt voldoende bekeken. Althans, de NPO is er heel blij mee. Soms zitten we op 500 à 600 duizend mensen en soms op 400 duizend. Het wordt echt goed bekeken.”

Of hij dit een seizoen lang dagelijks zou kunnen maken? “Drie keer per week zou nog wel kunnen. Maar er is ook geen plek voor. Ik heb het voor een maand gedaan. Als ze me zouden vragen om het nog een periode te doen, dan zou ik het heel leuk vinden, maar dat zit er voorlopig niet in.”

Het programma eindigt op 23 juni. “Dan ben ik tot oktober met andere dingen bezig in het theater en dan kom ik terug met De Kwis. In januari zullen we weer zien. Ik moet mijn contract weer gaan verlengen.”

Voorlopig geniet hij van de reacties op Lekker Laat. “Lekker Laat wordt ook omarmd door kritische mensen, die het iets nieuws vinden. Ik zou dit programma graag willen doorzetten als het kan.”

Foto: BNN-VARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen