Ook Dionne Stax krijgt egoprogramma bij de NPO

De trend van tv-programma’s waarbij de presentator centraal staat is nog niet voorbij. De volgende NPO-ster met een egoprogramma is Dionne Stax. Zij krijgt een vijfdelig NPO 2-programma over haar fascinatie voor Lady Di. Dat meldt de NTR. Lady Di overleed alweer twintig jaar geleden. “Toen keek een meisje van twaalf verbaasd en gefascineerd naar de beelden op televisie van rouwende massa’s en bloemenzeeën: Dionne Stax, nu presentatrice van het NOS Journaal“, aldus de omroep.

Dionne Stax treedt in haar voetsporen. “Wat maakte Lady Di tot zo’n bijzondere vrouw, dat ze over de hele wereld bekend en geliefd was? Hoe kon het dat de ‘stijve’ Engelsen zo emotioneel reageerden op haar plotselinge dood?

En: “Wat voor leven had Diana als prinses? Wat was haar invloed toen en wat heeft ze de afgelopen decennia betekend voor de monarchie in Engeland en Nederland, voor de media en voor ons?

De fascinatie voor Lady Di is bij Dionne altijd gebleven, meldt de NTR. “Daarom gaat ze nu op zoek naar antwoorden op die vragen en ontmoet tal van bijzondere mensen die haar persoonlijk of beroepsmatig hebben gekend.”

De eerste aflevering van Lady Di & Dionne is op dinsdag 1 augustus om 21.10 uur op NPO 2.

Foto: NTR

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen