NPO 3 heel juli met ON’er-show tegenover Nieuwsuur

NPO 3 gaat onbekende Nederlanders aan het woord laten in een dagelijks programma tegenover Nieuwsuur. De eerste aflevering van Zomaar Een Gast is op maandag, waarna het programma de hele maand juli op zender is. Dat heeft omroep NTR laten weten. Het programma draait om volledig onbekende mensen die op festivals door het hele land worden geïnterviewd door gastinterviewers als Rifka Lodeizen, Imanuelle Grives, Tex de Wit, Chris Zegers en Ryanne van Dorst (Elle Bandita).

Andere interviewers zijn Ronald Giphart, Steven Brunswijk alias de BraboNeger, Evi Hanssen, Özcan Akyol en Frank van der Lende. “De interviewers weten van tevoren niets van de gasten, dus de gesprekken zijn volstrekt spontaan.”

Zomaar een gast speelt zich af in een festivaltent op grote en kleine festivals door het hele land zoals De Parade, Oranjewoud Festival, Oerol, Showman’s Fair, TREK en Festival Onderstroom. “De interviewers zijn niet in eerste instantie bekend vanwege hun interviewervaring. Kortom, ook voor hen is dit een spannende ervaring.”

Zomaar een gast is een bewerking van het succesvolle theaterprogramma Zomaargasten van Oscar Kocken en Patrick Nederkoorn, waarmee zij al een paar jaar langs de Nederlandse festivals touren.

Kocken en Nederkoorn (foto) zijn als ‘founding fathers’ van het programma de gastheren en gidsen voor de gastinterviewer van de dag. Zij selecteren de gasten en stellen deze aan de gastinterviewers voor.

En zij verzorgen de beelden bij de interviews, die op een groot scherm in de tent worden getoond en die ter plekke bij de verhalen van de hoofdpersonen worden geïmproviseerd.”

Foto: NTR

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen