NPO 2 wéér niet tevreden met Cornald Maas

Cornald Maas, de pyromaanwatcher van de NPO, moet zich wéér aanpassen aan de grillen van de netmanager. Na het kielhalen van zijn programma Opium, moet ook opvolger Volle Zalen drastisch op de schop. Dat vertelt de Avrotros-presentator in gesprek met Het Parool. Opium moest weg omdat NPO 2 minder gepraat en meer beeld wilde. Daarom werd de studioshow ingeruild voor een reportageprogramma: Volle Zalen. Maar nu vindt NPO 2 dat daar te veel reportages in zitten.

Volle Zalen gaat dus veranderen, aldus Maas. “De netmanager wil geen magazines meer. Wat we nu juist deden was drie voorstellingen per uitzending. Agenderend, je kon mensen echt op voorstellingen wijzen. Het wordt nu vanaf oktober één lang verhaal per uitzending. Ik vind het jammer dat we die agenderende functie verliezen.

Maas mag nu nog maar één voorstelling per uitzending behandelen. Daardoor valt de agenderende functie weg. Jammer, vindt Maas, al is hij wel blij dat hij reportages mag blijven maken. “Ik vind het zo mooi als ik erbovenop zit. Toen ik bijvoorbeeld Loes Luca en Peter Blok direct na afloop van de voorstelling in de coulisse opving.”

Achter de schermen reageerden de acteurs emotioneel. “Ze zeiden: ‘Fuck, we hadden toch weer die ene zin niet.’ Dat krijg je nooit in de studio. Omdat je het niet weet, je bent er geen getuige van. Als je het zou weten, is het een gestolde anekdote geworden, dan voel je niet meer het vuur van de strijd.”

Als je zo dicht op de huid zit, kun je veel meer voelbaar maken wat het vergt, wat het betekent om zo’n voorstelling te maken. Ik hoop dat ik dat kan blijven doen“, besluit hij in de krant (via Blendle).

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen