NOS’er Marieke de Vries wil van China naar Washington

Marieke de Vries, de China-correspondent van de NOS, zou na haar vertrek uit Peking graag correspondent worden in Washington. Dat heeft ze woensdagavond laat gezegd in Lekker Laat. De Vries zit al vijf jaar in China en daar blijft ze nog even, iets langer dan de NOS gewoonlijk toestaat. “Ik mag nog even blijven. Nog twee jaar. Tot de zomer van 2019. Dat is het land ook wel waard, want voordat je er echt helemaal in zit in de cultuur, de taal spreekt en het netwerk hebt…“, legt ze uit.

Het kost tijd om je in China te nestelen, stelt ze. “Het is ook een beetje weggooien van kwaliteit als je dan al na vijf jaar weer terugmoet. Ik blijf dus zeven jaar.”

Hierna wil ze niet terug naar Nederland. “Ik zou heel graag nog naar een andere post willen. Je moet kijken hoe de roulatie gaat. Je kunt wel je voorkeur aangeven. Mijn voorkeur zou Washington zijn. Er is nog nooit een vrouw correspondent geweest voor de NOS in Washington. Maar dat is natuurlijk een post door iedereen wil.”

Momenteel zitten Wouter Zwart en Arjan van der Horst in Washington. “Ze doen het heel erg goed. Het is een topteam, dat zich op dit moment nog steeds in de blubber werkt.”

Foto: VARA

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen