Nipkowschijf-jurylid Angela de Jong stemt op Beau

De jury van de Zilveren Nipkowschijf bepaalt vandaag wie dit jaar de eervolle tv-vakprijs krijgt: De Zaak Menten van Omroep MAX, Schuldig van Human of The Amsterdam Project van RTL 4. Als het aan jurylid Angela de Jong ligt, wint de daklozenshow van Beau van Erven Dorens. Dat schrijft ze vandaag in het AD. De Jong steekt haar mening niet bepaald onder stoelen of banken. “Mijn stem gaat naar The Amsterdam Project“, laat de tv-kenner onomwonden weten in de krant.

De drie genomineerden werden in mei gekozen, maar daaraan vooraf ging volgens De Jong ‘behoorlijk lang steggelen’. “De één pleitte voor een nauwelijks bekeken documentaire of dat infantiele TreurTV. De ander, ik dus, trok alles uit de kast om Boer zoekt Vrouw of Heel Holland Bakt op z’n minst op het lijstje genomineerden te krijgen.

De Jong kan zich echter goed vinden in de uiteindelijke genomineerden. “Wie er gaat winnen? Daarover hakken diezelfde dertien mensen vanmiddag de knoop door.”

Haar stem gaat in elk geval naar Beau. “Dat uitgerekend RTL 4, koning van de soms ranzige hulp-tv, met zo’n kwalitatief programma kwam waarin daklozen écht werden geholpen, dat ook nog goed scoorde en waarin Beau eindelijk weer eens op zijn plaats was, is de beste verrassing van afgelopen seizoen.’

Foto: WNL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen