Nieuwe NOS-lezeres Amber kijkt op tegen Jinek

Foto: SBSAmber Brantsen (27), die vanaf augustus tv-uitzendingen van het NOS Journaal gaat presenteren, ziet Eva Jinek en Sacha de Boer als enkele van haar voorbeelden. “Nou, daar noem je namen, zeg. Vergeet ook Annechien (Steenhuizen) en Astrid (Kersseboom) niet. Sterke vrouwen tegen wie ik echt opkijk”, zegt ze vandaag in het AD. Waar zij al jaren meegaan, begint Brantsen pas net. “Ik wil me zeker nog niet in dit rijtje scharen, hoor. Ik kan alleen maar hopen dat ik in de buurt kom.

Brantsen is afkomstig van het NOS Radio 1 Journaal. Waarom de overstap naar tv? “Ik zie televisie niet als iets hogers dan de radio. Voor mij is de combinatie met het NOS Journaal natuurlijk wel een stap vooruit, omdat het nieuw is.”

Het is wel een grote stap als het gaat om herkenbaarheid, aldus Brantsen. “Geweldig dat mijn droom realiteit wordt, maar ook wennen, denk ik, want mensen kunnen van alles van je gaan vinden nu je ook zichtbaarder wordt.”

Het zal best raar zijn als mensen me herkennen op straat. Laat mij het eerst maar eens doen, straks in augustus. En trouwens: ik zeg m’n oude liefde zeker niet helemaal gedag. Ik zal ook nog regelmatig op de radio te horen zijn.”

Het AD-interview met Amber Brantsen kunt u lezen via Blendle.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen