Neelie Kroes bekritiseert Eva Jinek tijdens uitzending

Geplaatst op Tue 27 Jun 2017 om 9:35

VVD-prominent Neelie Kroes bekritiseerde Eva Jinek maandagavond in haar veel bekeken late-night-talkshow. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Tussen een gesprek met een zwemster en een item over de dagelijkse actualiteit in, volgde een korte introductie van de gasten die nog aan bod zouden komen in de uitzending, waaronder dus Kroes. Er werd daarom een fragmentje ingestart waarin zij kritisch werd bevraagd over haar huidige functie in de advisory board van Uber. 

De interviewer vroeg aan Kroes wat zij daarvoor betaald krijgt. “Dat ga ik niet melden. Daar heeft u niets mee te maken“, antwoordde ze.

Vlak na dit fragment, ging Jinek door naar haar rubriekje met de actualiteit. Daarin was onder meer te zien hoe Angela Merkel tijdens een persconferentie kritisch werd bevraagd door een journalist van De Telegraaf, wat de volgzame Duitse pers flink verbaasde (zie Telegraaf-site).

Jinek daarop tegen Kroes: “Mevrouw Kroes, heeft u veel ervaring gehad met interviewers die eigenlijk te brutaal worden in uw optiek?

Kroes: “Nou, ik vind ook wat u net uitzond… U knipt de helft van de zin wat ik vervolg over die vergoeding van Uber dat de belastinginspecteur het wél weet en dat ik die betaal weg. Het geeft nu een half beeld en dat gebeurt wel meer in de journalistiek.”

Volgens Jinek is het echter niet zo dat nu een verkeerd beeld is geschetst. Ze verweerde zich dan ook. “We moesten het korter maken. We hebben het niet aan elkaar geplakt, zodat het niet klopt, maar het moest korter.”

In 2004, toen Neelie Kroes aantrad als eurocommissaris Mededinging beloofde ze om nooit meer het bedrijfsleven in te gaan, ‘zelfs niet bij een bed & breakfast’. Inmiddels is ze al een jaar voorzitter van de adviesraad van Uber.

Foto: KRO-NCRV
39 Reacties op “Neelie Kroes bekritiseert Eva Jinek tijdens uitzending”


 1. Ton

  kroes is een vrouwelijke duivel.

 2. noman

  kroes is follow the money

 3. Wes

  En dat terwijl Kroes altijd zo heerlijk open is: https://www.demorgen.be/buitenland/neelie-kroes-reageert-als-door-een-wesp-gestoken-tijdens-interview-over-imagoprobleem-eu-zullen-we-stoppen-ja-b1e5ecb2/

 4. Otto Groeneveld

  Hahaha Neelie neemt al haar hele leven iedereen tot het bot in de maling. Zat met haar inhalige gestoorde liberale vriendjes en de kliek-ons kent ons- achter de privatiseringen van het OV.
  Lage prijzen en betere service waren de leugens waarmee zij de domme Nederlanders en hun politieke partijen PvdA,CDA,D66 paaide. Het tegenovergetselde was uiteraard het geval. Weet nog dat ik bij een persconferentie betreft het OV zat in de overgangsfase naaar de privatiseringen en zij op een vraag van een journalist; dat bejaarde mensen met privatiseringen vaal een stuk verder moesten lopen naar het bejaardentehuis antwoordde. ‘ Het zou voor ouderen juist goed zijn om wat langer te lopen, ook in de winter’. De complete zaal sprak schande maar privatisering ging wel door dankzij sloopbedrijf VVD.

 5. zzzzzzz.......

  In haar vorige functie flink hoge boetes uitdeelde aan grote bedrijven, (dit vol trots vertelde in DWDD). Deze boetes worden toch weer terug verdiend via de consument.

 6. M

  Waarom moet je als je 75 bent nog ten koste van alles zo veel geld verdienen? Illegale levensverlengende pillen (ze geloofde ook in waarzeggers tenslotte)? Of wordt ze gechanteerd met nog veel onfrissere zaken uit haar verleden, wat haar reputatie nóg meer zou kunnen beschadigen?

 7. Joepie

  Blijft een VVD’er……zodra dit volk de mond opendoet, liegen ze al……

 8. Jubbetje

  Ze is een engel totdat iemand haar vleugels breekt.
  Dan vliegt ze verder op een bezem.

 9. Doe

  Kroes is door en door corrupt,Kroes maakte ook een paar jaar lang gratis gebruik van een kantoor in een kasteel van Paalenberg (witwasser van Holleeder en consorten en daarvoor ook veroordeeld),toen het eerste rook opsteeg bleef ze lekker zitten en beschermde Paalenberg ook nog,toen het te warm werd verliet ze met de stille trom het kantoor.Kroes was ook diegene dat niet wist dat ze een commissaris was van een opgezet en zeer dubieus bedrijf op een belasting eiland.

 10. Kees

  Er is een klein groepje die al het geld van van Nederland voor zich wil. Er is een klein groepje die al het geld van Europa voor zich wil. Er is een klein groepje die al het geld van de wereld wil. Door oneerlijke verdeling van de welvaart is de wereld totaal uit balans. Het zal niet lang meer duren voordat Europese landen ook uit balans raken.

 11. Krezus Jistus

  Dat deed Eva toch heel goed

 12. Frans

  Samen met Zalm de verrotting van de maatschappij

 13. arie

  Mevr. Kroes had moeten weten, dat als Jinek een oud filmpje gebruikt zij er mee rotzooit. Vraag maar aan Jan Roos.
  Bovendien moet die Jinek eens een beetje duidelijker gaan praten, nu is het net een ratelaar , vaak onverstaanbaar.
  In het interview bleek ook weer eens duidelijk dat Jinek niet een echte intellectuele journaliste is en vaak een “popie jopie” gedrag hanteert.

  Ik zag even 2 zgn. feministen in die oude film.
  Hedy d”Ancona, U weet wel die mevrouw die presentiegeld in Brussel stal voor vergaderingén waar ze nooit voor kwam opdagen. een salonsocialiste puur sang en
  mevrouw Kroes, die haar levenlang netwerkjes met duistere figuren heeft opgebouwd om maar zeer rijk te worden.
  ( lees die leuke column van Pim Fortuyn over haar maar eens ,op google:
  “de geweigerde column van Pim over ons Neelie”)
  Onbegrijpelijk dat deze dames nog een podium krijgen op TV.

 14. Tietjannah

  @ arie, Of jij moet gewoon eens even lekker je oren laten uitspuiten!
  op teletekst 888 kun je de ondertiteling aanzetten.
  Jinek praat duidelijk zat!

 15. Walter

  Zakkenvulster!

 16. tja tja

  foei foei hollanders
  elkaar afmaken
  vroeg of laat komt de waarheid naar voren
  dan gaat je ziel spreken……..Maar dan is het te laat
  want je neemt niets mee
  wel je verleden……………………………………………..van mijn werkgever moest ik paginas van 15.000 euros verkopen voor 2500 euros. Mijn werkgever ging met een bel team de adverteerders NEP na bellen. J e advertentie gelezen kun je me info sturen. info ging rechtstreeks de prullenbak. met de winst en bonus ging de baas van door.ik heb dit verhaal ook op papier………………………Mevrouw Kroes herkent u dit…….

 17. Gonzo

  Kroes is the Devil in Disguise

 18. Henk II

  Prachtig moment (30:20): de gezichtsuitdrukking van Kroes als Femke Heemskerk zegt dat ze niet goed kan liegen.

 19. Herman

  “Een zwemster”. Welke onbenullige stagiair heeft dit artikeltje geschreven?

 20. Lucy

  Jinek moet eens wat duidelijker Nederlands leren spreken . Wat een rare R . en ze breidt de woorden en zinnen teveel aan elkaar. Naar de spraak juffrouw maar weer met haar.

 21. Lucy

  Henk II , bedankt voor de tip. Heb genoten van dat prachtige moment.

 22. Mr Hat

  @Herman

  Daar zat ik ook al aan te denken…

 23. Corine

  Mevr Kroes was eens getrouwd met Bram Peper
  Leden allebei aan de ziekte HEBZUCHT

 24. Gallus

  Otto Groeneveld

  Tekenend! Belangwekkend relaas daardoor.

  Kroes lijkt voorbeeld van “zelf”vertrouwen door geld.
  Als het geld opbrengt is het goed. Hoe meer geld je hebt hoe beter je bent!
  Dat is in toenemende mate de moraal van de VVD.
  Het echte liberale oorspronkelijke gedachtengoed is schijn geworden.
  Wat moet je met zoveel geld? Vraagt iemand zich af!
  Dan moeten we de kleuterachtigheid van de leden van deze belangenvereniging van geld bezitters en geldbeschikkers niet onderschatten. Mooiste autootje, mooiste tweede woning, meeste aanzien (van mensen die geïntimideerd zijn door geld en de wimpels er omheen).
  Niets is leger dan de morele, intellectuele en esthetische status van hun idolen; de steeds rijker wordende superrijken.
  Zij zijn de laatsten die zullen begrijpen dat nut en waarde ontstaan en eerlijk zijn door dienen en niet door bediend worden.
  Dat er uitzonderingen zijn doet aan de teneur niets af!

 25. X

  Verschrikkelijk mens die Kroes.

 26. Mike

  Akelige vrouw. Wat ik dan wel weer grappig vind: Neelie raakt haar spuuglelijke huis maar niet kwijt. Ze heeft de prijs al diverse malen laten zakken. Tevergeefs. Smakeloze hut.

 27. Arie

  Otto is great.

 28. Mike

  En ik moet altijd staren naar haar gezicht. Sinds haar facelift heeft ze van die vreemde openstaande ogen die altijd lijken te tranen.

 29. Bram P

  Ik bemoei mij er niet mee.

 30. Dennis

  Mevrouw Kroes was geweldig, er wordt teveel geknipt en geplakt in filmpjes om de mensen een vervormde mening te laten vormen. Toen Poetin een keer werd geïnterviewd, gaf hij overal keurig en uitgebreid antwoord op. Echter de NOS wist het zo te knippen dat Poetin er erg slecht uit kwam. Walgelijk gore lui die dat doen!

 31. BBc

  en Evaatje weer aan de pivo (zoek maar op Tsjechisch Nederlands woordenboek)

  weg met haar

 32. Vincent

  NSB-wijf

 33. Harmke Harkema

  Wat is Uber in den Vredesnaam???

 34. Watervos

  Wanneer gaat Jinek eens leren met haar handen van haar gezicht te blijven. Pauw heeft net dezelfde gewoonte. Dit duidt op onzekerheid en/of een zekere mate van verlegenheid. Net geen goede eigenschappen voor een presentator.

 35. R

  @Watervos, zap dan naar een robot a.u.b.

 36. Watervos

  @R: robots verdienen geen 600.000 Euro…
  BTW Van Nieuwkerk heeft dezelfde gewoonte…

 37. Linda Dekker

  Opgelapt lijk, kijk in de spiegel wijf!

 38. Dick

  DE OMERTA IN DEN HAAG.

  Nelie Kroes vertelde, naar aanleiding van de Bosnië Veteranen en Minister Hennis, iets zeer opmerkelijks. Nou, opmerkelijk is misschien niet het goede woord, want een ieder die de politiek volgt weet ondertussen dat deze structuur alles gemeen heeft met de georganiseerde misdaad.

  Kroes vertelde dat in Den Haag de regel geldt dat je niet gaat schoppen op de voorganger en dat dit in de meeste gevallen goed is. Ze doelde hiermee op Hennis die de vorige minister van defensie afviel. Kroes vond zelfs dat Hennis heel veel moed had getoond.

  Binnen de maffia geldt o.a. de Omerta. Niet praten over familie en familieaangelegenheden en elkaar altijd beschermen. Voor het eerst laat een oud-minister nu weten dat dit maffia fenomeen ook geldt voor politiek Den Haag.

  Het wordt tijd dat deze perverse bende politici opgesloten worden.

  Groet,
  Dick

 39. Gallus

  Dick

  Viel mij ook op. Tot tweemaal toe moest nodig gezegd worden dat Hennis moedig is.
  Doel je vooral in de richting van VVD?
  Zelf noemde ik de VVD een belangenvereniging van de financieel beter gestelden; een elkaar verwennend materialistisch ingesteld monsterverbond waar dan ook niet snel ruzie ontstaat; men kent elkaars belang. Er is oprechte waardering voor geldbezitters en gunt het elkaar helemaal. Het probleem is dat politiek het ALGEMEEN belang moet dienen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.