Lucille: ‘Hierom ben ik de enige gehandicapte tv-vrouw’

Lucille Werner vindt het niet zo gek dat ze nog steeds de enige tv-vrouw is met een lichamelijke handicap. Dat vertelt de SBS 6-presentatrice in KRO Magazine. Tv-bazen zien hun tv-vrouwen het liefst jong en fris en een vrouw met een handicap past niet altijd in dat plaatje. Gehandicapten durven dan ook niet snel om de tv-wereld in te stappen. “Mensen met een lichamelijke beperking denken al snel: die kansen zijn voor mij niet weggelegd. Maar je moet wel vechten om ergens te komen.

Het leven is niet makkelijk, maar je moet er wat van maken, adviseert Werner. “Ik ploeter in de studio’s ook altijd maar een beetje over de snoeren heen.”

Ook de omgeving speelt een rol, zegt Werner. “Mijn ouders zeiden, om mij te beschermen: ‘Vergeet die droom, het gaat je nooit lukken’. Ik moest maar secretaresse worden, met mijn beentjes onder tafel. Dan moet je wel heel zeker van je zaak zijn om toch door te zetten.

Het is Werner wél gelukt. Sterker nog: onlangs bracht ze haar Mis(s)verkiezing terug op de buis bij SBS 6. “Ik heb er na de tweede verkiezing in 2007 bewust voor gekozen om het even in de la te stoppen. Het idee was om het er jaren later weer eens uit te halen, om te kijken hoe het er dan voor zou staan met de emancipatie van mensen met een handicap.”

Dit jaar bestaat mijn Lucille Werner Foundation tien jaar; een mooie gelegenheid om het opnieuw op tv te brengen.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen