Late-lateshow Paul de Leeuw nog verder onderuit

Het leek er gedurende de eerste twee dagen op dat Paul de Leeuw met zijn late-lateshow Lekker Laat een succes in handen had, maar woensdag zette de daling in en die ging donderdag verder. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Lekker Laat trapte maandag af met 620.000 kijkers (22 procent), scoorde dinsdag 616.000 kijkers (23 procent), kwam met aflevering drie uit op 423.000 kijkers (16 procent) en zakte gisteren verder tot 341.000 kijkers (14 procent).

Zowel het kijkersaantal als het marktaandeel is behoorlijk ingezakt. Inmiddels weet De Leeuw nog maar net een plek in de dagelijkse top 25 van meest bekeken programma’s te handhaven: gisteren stond hij op plek 24.

Voor NPO 1-begrippen is 14 procent marktaandeel aan de magere kant. Het laatste weekgemiddelde van de zender ligt op 23 procent.

Met de eerste twee afleveringen lag De Leeuw nog boven dat gemiddelde en zijn blijdschap daarover verbloemde hij niet op Twitter: “Dit gevoel: dat hoewel je nog moet sleutelen aan iets qua werk, je blij bent met het aantal mensen dat het bekijkt? Blije eikel in z’n nopjes.

Over de kijkcijfers van de afgelopen twee avonden heeft De Leeuw zich nog niet uitgelaten.

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen