‘Krijgen we een gesluierde nieuwslezeres bij de NOS?’

De discussie over hoofddoekjes bij de politie is alleen maar op gang gebracht om de hoofddoek-acceptatie te vergroten. Dat denkt AD-moslima Hanina Ajarai, schrijft ze in de krant. Na veel protest ziet de politie af van de politiedoek, maar, zo benadrukt Ajarai: “Moslims hebben de slag gewonnen. Hoe? Door een onhaalbaar voorstel te doen, waarvan je bij voorbaat al weet dat het wordt afgeschoten, wordt al het andere daaronder sneller geaccepteerd. Het is een bekende tactiek.

Het is een tactiek waar moslims vaker gebruik van maken, aldus Ajarai. Het is net als met salarisonderhandelingen: als je een bepaald bedrag wil verdienen, moet je openingsbod veel hoger liggen, legt ze uit. “Het werkte ook deze keer weer.”

In de politiedoek-discussie gaven veel critici toe dat een hoofddoek in andere functies geen probleem zou moeten zijn, aldus Ajarai. “Opeens was een vrouw met hoofddoek voor de klas geen issue. Als we maar geen gesluierde politieagenten in Nederland krijgen. Prima hoor, voor nu.”

Stap twee van de tactiek is een nieuw voorstel, die niet zo ‘radicaal’ is, legt ze uit. “Is het misschien de hoofddoek voor rechercheurs die uitsluitend op kantoor werken? Of de introductie van de boerkini in het olympisch zwemteam?

Een gesluierde nieuwslezeres bij de NOS?

Ajarai vindt het spannend hoe deze kwestie zich ontwikkelt, schrijft ze in haar column (via Blendle).

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen