Junior Songfestival terug op tv zonder Jan Smit

Het Junior Songfestival keert na het online avontuur van vorig jaar toch weer terug op televisie. Daarbij wordt er direct een nieuwe presentator geïntroduceerd: Jan Smit wordt vervangen door Romy Monteiro. Dat heeft Avrotros laten weten. De junioreditie van het Songfestival verdween vorig jaar – op de Europese finale na – helemaal naar het internet, ‘de plek waar de doelgroep zich begeeft’. Nu komt de omroep daarop terug: de nationale halve finales en de finale komen weer op tv.

Na afloop van deze drie uitzendingen in september is duidelijk wie ons land in november gaat vertegenwoordigen tijdens het Junior Eurovisie Songestival in Georgië.

Romy Monteiro vindt het een eer dat ze het liedjesfestijn gaat presenteren: “Het is een jubileumjaar: Junior Songfestival bestaat 15 jaar en komt na een jaar van afwezigheid terug op televisie. De afgelopen jaren bleek het festival al een ware springplank voor jonge zangtalenten. En de jongens en meiden die we dit jaar in de halve finales zien zijn ook stuk voor stuk veelbelovende talenten.

De twee halve finales zijn op zaterdag 2 en 9 september om 19.25 uur te zien op NPO 3. De nationale finale is op zondag 16 september om 19.25 uur te zien op hetzelfde net.

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen