Jeroen van der Boom dit najaar met designcompetitie

Jeroen van der Boom komt dit najaar met het nieuwe tv-programma De Designdroom op SBS 6. Hierin strijden zes aspirant interieurdesigners om de titel ‘beste interieurdesigner van Nederland’. Dat heeft de tv-zender vandaag bekendgemaakt. SBS 6 spreekt van een spannende afvalrace ‘waarbij de kandidaten alles op alles zetten om steeds de mooiste en meest praktische interieurs te ontwerpen’. “Het ontwerp moet ook helemaal uitgevoerd worden en dat binnen 48 uur.”

De opdrachten die de designers krijgen zijn afkomstig uit bestaande situaties. “Denk aan een stel dat gaat samenwonen en twee totaal verschillende interieurs in één appartement moet gaan combineren. Of bijvoorbeeld een gezin dat van drie naar vijf mensen is uitgebreid, terwijl de woonoppervlakte gelijk blijft.”

Het programma wordt gesponsord door IKEA. “Met behulp van onder andere het IKEA-assortiment zetten zij wekelijks nieuwe ontwerpen neer.”

Van der Boom leidt de competitie in goede banen. “Bovendien gaat hij wekelijks het land in, op zoek naar het verhaal achter de ontwerp-opdracht: het woonprobleem.”

De opnames starten deze maand. Mensen kunnen zich aanmelden via www.sbs6.nl/dedesigndroom.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen