Jensen weet niet of RTL plek heeft voor talkshow

Robert Jensen weet niet of RTL wel plek heeft voor een nieuwe serie afleveringen van zijn studiotalkshow JENSEN. Dat heeft hij woensdagavond gezegd aan tafel bij RTL Late Night. Jensen zou het leuk vinden om een nieuw seizoen te maken, maar is ook afhankelijk van de wensen van tv-bazen. “Ik heb er nog met niemand echt over gesproken. Ik zou het ook alleen bij RTL willen doen. Er is zo’n verleden tussen mij en RTL. Ik zou het hier willen doen, maar ik weet niet eens of er ruimte is.”

Het is al vrij vol bij RTL 5, grapt Jensen. “Er zijn daar al fantastische programma’s met de kinderen van Dries Roelvink enzo, dus je weet niet of je daar tussenkomt. Dat is de vraag. Er is geen haast, maar ik denk wel dat het leuk is om het weer te doen.

Hij wordt regelmatig gevraagd naar zijn vroegere talkshow. “Mensen vragen het me altijd of ik weer die talkshow ga doen. Nu heb ik on the road gedaan en hoewel ik denk dat ik daar nog beter in kan worden, begint het wel weer te kriebelen om weer terug te keren in zo’n Amerikaanse setting met een desk en een rode bank.”

In ons land is Jensen de koning van de Amerikaans-achtige latenight-shows. “Veel mensen hebben dat geprobeerd in Nederland en dat is die mensen niet echt gelukt, behalve mijzelf, want ik heb het twaalf jaar gedaan. Ik heb het nu een paar jaar niet gedaan en ik denk dat de tijd er nu wel rijp voor is.

Sinds september maakt Jensen locatieprogramma’s voor RTL, voornamelijk over Amerika. Daarvoor was hij een tijdje van de radar. “Ik vind het af en toe lekker om niet op de buis te zijn, want dan kun je andere dingen doen. Ik vind het denk ik ook heel goed voor Nederland dat ik af en toe van de buis ben. Dan kunnen mensen rustig talentenshows kijken en gebeurt er niet zo veel op televisie. Maar ik kom altijd op het juiste moment weer terug als er weer wat moet gebeuren en reuring getrapt moet worden. Dan ben ik er weer.”

Wat doet hij als hij niet op tv is? “Als ik een sabbatical neemt, dan doe ik het een jaar even rustig aan. Dan ga ik een beetje reizen.

Vanavond is de seizoensfinale van Jensen USA te zien op RTL 5.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen