Henry Schut: ‘Misschien koopt John wel alle sport op’

Henry Schut heeft geen idee of hij over tien jaar nog bij de NOS werkt. Zijn toekomst als presentator hangt vooral af van de rijke heren in medialand. Dat geeft de presentator aan in weekblad Privé. Sport-tv is big business. “Ik denk dat ik voor de toekomst afhankelijk ben van wat mensen met grote zakken geld willen. Voor hetzelfde geld is alle sport over een tijdje bij de publieke omroep weg. Kijk naar bijvoorbeeld John de Mol, die SBS 6 heeft gekocht. Wie weet wat hij van plan is met sport.”

Schut is momenteel een van de bekendste sportpresentatoren van Nederland en dat merkt hij bijvoorbeeld op verjaardagen. “Juist daarom sla ik er ook weleens één over. Het hoeft van mij ook niet overal over Studio Sport te gaan, en daar gaat het wel vaak over als ik ergens ben.

Zittend in een kring is Schut altijd de klos. “Bij verjaardagen vind ik dat ook wel logisch, want voetbal is iets waar iedereen iets van vindt. Het is een makkelijk gespreksthema.”

Tot slot laat Schut nog weten dat er van zijn imago als perfecte schoonzoon niets klopt. Sterker nog: hij ziet zijn schoonouders nauwelijks. “Ik weet niet precies wat een schoonvader of -moeder verwacht van een ideale schoonzoon, maar als ze me in sommige jaren helemaal niet willen zien, ben ik inderdaad een vrij ideale schoonzoon.

Het Privé-interview met Henry Schut kunt u lezen via Blendle.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen