Henk Westbroek wil graag weer eigen radioshow

Henk Westbroek zou graag weer terugkeren op de radio met een eigen programma. Dat heeft hij gezegd in het WNL-programma ’t Wordt Nu Laat op NPO Radio 2. Westbroek maakte in het verleden radio op 3FM. “Ik zou heel graag weer radio willen maken, maar ik ben nooit meer gevraagd nadat ik eruit geflikkerd ben. Ik zou het heel leuk vinden om weer te doen en mis het ook wel. Ik ben bijna pensioen gerechtigd, maar zelfs Radio 5… Laten we het erop houden dat ik niet voldoe aan de norm.

Hij is een ander type dj dan de dj’s van nu, zegt Westbroek. “De tijden zijn veranderd en daarmee ook het type discjockey. In mijn tijd werd je geacht een beetje verstand van muziek te hebben. Daar betaalden ze een heel vet salaris voor.”

Tegenwoordig moeten discjockeys draaien wat ze voorgeschoteld krijgen, legt Westbroek uit. “Je hoeft geen verstand van muziek meer te hebben. Ze worden tegenwoordig geselecteerd op het feit dt ze leuk kunnen vertellen dat ze leuk kunnen vertellen over een schnabbel die ze hadden deze week, of dat ze lekker een telefoontje kunnen doen met Frans Duits.

Er zijn nog maar een paar dj’s met echte passie voor muziek, zegt hij. “Frank van de Lende vind ik ontzettend lollig op 3 en die houdt ook van muziek. Die haal je er altijd uit.

Foto: WNL

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen